Ειδήσεις

Προετοιμάζεται ο Δήμος για τις ευρωεκλογές

Προχωρούν από το Δήμο Ρόδου οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.
Στις 28 Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Στράτος Καρίκης, κλείνουν οι κατάλογοι που θα περιλαμβάνουν τα στοιχεία των πολιτών που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές.
«Είμαστε οργανωμένοι, δεν θα έχουμε προβλήματα σε ό,τι αφορά την προετοιμασία μας για τις Ευρωεκλογές. Στις 28 Φεβρουαρίου θα γίνει η τελευταία ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων. Θα κλείσει ο αριθμός των εκλογέων. Στο τέλος του επόμενου μήνα θα κλείσει η υπόθεση αυτή», δήλωσε ο κ. Στράτος Καρίκης.

Μέχρι την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε ο κ. Στράτος Καρίκης, έχουν την ευκαιρία οι Ευρωπαίοι πολίτες, που ζουν στη Ρόδο, να δηλώσουν ότι επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο νησί.
«Οι Ευρωπαίοι που επιθυμούν να ψηφίσουν στη Ρόδο θα πρέπει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου να κάνουν τη σχετική δήλωση για να περιληφθούν στους ειδικούς καταλόγους», δήλωσε ο κ. Στράτος Καρίκης.

Σε ερώτηση σχετικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τους ετεροδημότες, που δεν θα ψηφίσουν εκεί όπου διαμένουν, ο κ. Στράτος Καρίκης δήλωσε:
«Δεν έχει σταλεί στη Ρόδο η σχετική εγκύκλιος που να αναφέρει πως δεν θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. Θα πρέπει να υπάρξει απόφαση για την μη συγκρότηση ειδικών εκλογικών τμημάτων. Δεν πιστεύω πως θα γίνει κάτι τέτοιο τώρα».

Επισημαίνεται πως ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, έχει δηλώσει ότι θα εισάγει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα καταργείται το δικαίωμα των ετεροδημοτών να ψηφίζουν σε ειδικά εκλογικά τμήματα στον τόπο διαμονής τους, όπως ισχύει σήμερα. Επικαλέστηκε το γεγονός ότι οι ευρωεκλογές θα συμπέσουν με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, στις οποίες οι ετεροδημότες ψηφίζουν μόνο στον τόπο όπου είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και ότι ίσως υπάρξουν διπλοψηφίες, σε αντίθετη περίπτωση.
Σχετικά με τις υπόλοιπες ετοιμασίες ο κ. Στράτος Καρίκης δήλωσε πως δεν έχει μείνει κάτι για να γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Σε ερώτηση αν θα προβεί σύντομα σε ανακοινώσεις για την υποψηφιότητά του, ο κ. Καρίκης δήλωσε πως δεν μπορεί να ανοίξει τα χαρτιά του τη στιγμή που το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως.
«Αν δεν ξεκαθαρίσει το σκηνικό δεν πρόκειται να προβώ σε ανακοινώσεις. Εκτιμώ πως οι όποιες εξελίξεις θα «τρέξουν» μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο κ. Στράτος Καρίκης.

Εκτίμηση πολλών αυτοδιοικητικών είναι πως το θέμα της διάσπασης των νησιωτικών ΟΤΑ δεν έχει κλείσει ακόμη. Άλλωστε αυτό άφησε να εννοηθεί και ο υπουργός Εσωτερικών.
Εκτιμάται δηλαδή πως οι εξελίξεις τρέχουν καθημερινά και το θέμα θα κριθεί οριστικά κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου στη Βουλή.
Ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς πάντως τόνισε πως θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τη συμμετοχή του ή μη στις εκλογές, στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου