Ειδήσεις

Φορολογικές παραβάσεις ύψους 92.000€ στην ΑΝΕΣ

Φορολογικές παραβάσεις ύψους 91.787,85 ευρώ διαπιστώθηκαν από προσωρινό έλεγχο που διενεργήθηκε από τη ΔΟΥ Ρόδου στην οικονομική διαχείριση της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Σύμης στο διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2003 έως 31 Δεκεμβρίου 2011.
Ο έλεγχος αποσκοπούσε στη διαπίστωση της ορθής εφαρμογής των διατάξεων περί παρακρατήσεως φόρου εισοδήματος στις αμοιβές ελευθέρων επαγγελματιών, ενώ εκκρεμεί η διενέργεια τακτικού ελέγχου.

Θυμίζουμε ότι η ΑΝΕΣ έχει εξασφαλίσει την υπαγωγή της στη διαδικασία της συνδιαλλαγής, που ορίζει το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Με απόφαση που έχει εκδοθεί έχει επιτραπεί η ανάθεση του εφοπλισμού των πλοίων της Αγιος Νεκτάριος, Πρωτεύς και ΑΝΕΣ Χάι Σπίντ, για το χρονικό διάστημα από την 6 Ιανουαρίου 2014 έως και την 31 Οκτωβρίου 2015 καθώς και την κατάθεση των από 12 Σεπτεμβρίου 2013 συμφωνητικών ναυλώσεως για καταχώρηση στα οικεία βιβλία του Νηολογίου Πειραιώς ώστε να αποτραπεί η ακινητοποίησή τους με την έγκριση των δρομολογίων τους από το Υπουργείο Ναυτιλίας παρά την ύπαρξη βαρών επί των πλοίων και με τον όρο διατήρησης της εγγραφής αυτών.
Το σχέδιο βιωσιμότητας και εξόδου από την κρίση που είχε υποβάλει η εταιρεία στην αρχική αίτηση υπαγωγής της, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και διακανονισμό με τους πιστωτές.

Προμηθευτές, λοιποί πιστωτές και Δημόσιο για την αποπληρωμή του υπολοίπου των απαιτήσεών τους υπάρχει χρονοδιάγραμμα 4ετίας. Η αποπληρωμή των υπολοίπων προς τις τράπεζες θα γίνει σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που ισχύουν στις υφιστάμενες συμβάσεις με συνολικό ετήσιο χρεωλύσιο ποσό 220.000 ευρώ περίπου, ενώ η αποπληρωμή του υφισταμένου υπολοίπου οφειλών του προσωπικού με χρονοδιάγραμμα 4ετίας.
Θυμίζουμε ότι έδρα της ΑΝΕΣ είναι ο Δήμος Σύμης, βάσει δε του καταστατικού της, το κεφάλαιό της ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 1.200.222 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου