Ειδήσεις

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Δωδ/σου για τη Ροδιακή Έπαυλη

Η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου παρακολουθώντας τις σοβαρές εξελίξεις αναφορικά με το ‘θρίλερ’ της παραχώρησης της Ροδιακής Έπαυλης από την ΕΤΑΔ προς τον Δήμο Ρόδου και τον κίνδυνο απένταξής της από το ΕΣΠΑ, αποφάσισε να στηρίξει κάθε προσπάθεια διεκδίκησης του ιστορικού αυτού μνημείου, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς της ιστορίας της πόλης της Ρόδου και όχι μόνον. Η περιουσία του Ροδιακού λαού ανήκει στους Ροδίτες και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε την διεκδίκηση σε όλα τα επίπεδα -πολιτικής, πολιτισμού, χρηματοδότησης, αξιοποίησης και ανάδειξης του κτιριακού συγκροτήματος.

Εκ παραλλήλου, η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, αποφασίζει να στηρίξει κάθε προσπάθεια για να αναδειχθεί η Ρόδος ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 αφού οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα μέχρι τον προσεχή Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Μια τέτοια εξέλιξη, θα σημάνει μια σειρά από πολύ σημαντικές εξελίξεις για την πόλη της Ρόδου, που μόνον κέρδος θα μπορέσει να έχει τόσο σε πολιτιστικό επίπεδο, όσο και σε διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από την Ε.Ε. αλλά και σε δημιουργία θέσεων εργασίας ενόψει προγραμματισμού εκδηλώσεων.

Ευχή όλων είναι η Ρόδος να λάβει την θέση που της αξίζει στον Πολιτισμό και να βρεθεί στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Πρέπει να εργαστούμε από τώρα, όλοι μαζί συντονισμένα για να αναδείξουμε την πόλη και το νησί μας.

Η Πρόεδρος – Νατάσα Βενετοκλή
Η Συντονίστρια Θεματικής Πολιτισμού – Πέγκυ Ντόκου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου