Πλήρως ελεγχόμενοι και «αποστειρωμένοι» αναμένεται να είναι οι χώροι που θα κινηθεί ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβερνητική συνοδεία του στην Κάλυμνο για λόγους ασφαλείας.

Είναι ενδεικτικό πως, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού την ημέρα των Θεοφανίων,  θα πρέπει να το δηλώσουν στο λιμεναρχείο του νησιού προκειμένου να καταγραφούν, ενώ θα πρέπει να έχουν ηλικία από 15 έως 20 ετών. Παράλληλα ζητήθηκαν τα ονόματα όσων εργαζομένων στα τοπικά ΜΜΕ και  θα καλύψουν την επίσκεψη του κυρίου Τσίπρα προκειμένου να βγάλουν διαπιστεύσεις.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Αλέξης Τσίπρας θα φτάσει στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο του νησιού, στις δέκα και μισή αν και άθεος θα παρευρεθεί στην ακολουθία του μεγάλου αγιασμού των Θεοφανίων και στην συνέχεια θα μεταβεί στην εξέδρα όπου έχει στηθεί για να παρακολουθήσει τον αγιασμό των υδάτων.

Στις 11:30 θα μεταβεί στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου, όπου ο δήμαρχος θα απευθύνει χαιρετισμό και θα τον σε επίτιμο δημότη  του νησιού. Από το Δήμο Καλυμνίων έχει ζητηθεί μετά την εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο και μέχρι να ξεκινήσει το γεύμα ,να υπάρξει χρόνος προκειμένου να υπάρξει συνάντηση του Δημάρχου με τον Πρωθυπουργό στο Δημοτικό Μέγαρο, για να τεθούν σημαντικά θέματα και προβλήματα που απασχολούν το νησί.

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έχουν ζητήσει και εκπρόσωποι Φορέων του νησιού. Η επίσκεψη πάντως έρχεται σε μια κακή συγκυρία για την κυβέρνηση καθώς από 1ης Ιανουαρίου οι υπηρεσίες και τα αγαθά στην Κάλυμνο έχουν υπαχθεί στην υψηλή φορολογία του 24%, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ