ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ρεκόρ προσέλευσης στις κάλπες – Έχουν ψηφίσει πάνω από 212.000 πολίτες – Εξετάζεται παράταση

news room 1 λεπτό ανάγνωση
84

Πολύ αυξη­μένη είναι η προ­σέ­λευση στις εκλογές για νέο πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ με πάνω από 212.754 πολίτες να έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα. Ήδη, η πλευρά Παπαν­δρέου κατέ­θεσε στην ΕΔΕΚΑΠ αίτημα για παρά­ταση της ψηφο­φο­ρίας και η πλευρά Λοβέρ­δου δηλώνει σύμφωνη, υπεν­θυ­μί­ζο­ντας ότι ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρ­δος είχε ζητήσει να στηθούν περισ­σό­τε­ρες κάλπες ανά την επι­κρά­τεια, ανα­μέ­νο­ντας μεγάλη προ­σέ­λευση. Θετική και η πλευρά του Νίκου Ανδρου­λάκη, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι είναι αυτο­νό­ητο σε περί­πτωση που χρεια­στεί.

Λόγω της μεγάλης συμ­με­το­χής, ίσως η δια­δι­κα­σία πάρει παρά­ταση το κλεί­σιμο της κάλπης (κανο­νικά κλείνει στις 7 το από­γευμα). Αυτήν την ώρα συνε­δριά­ζει η ΕΔΕΚΑΠ – η αρμόδια επι­τροπή για τις εκλογές – για να απο­φα­σι­στεί η παρά­ταση. Υπο­λο­γί­ζε­ται να κλεί­σουν οι κάλπες τις 21:00.

Από τις 11 και μετά ο ρυθμός έφτασε τους 500 ψηφο­φό­ρους ανά λεπτό, ενώ έπεσε στους 430 ανά λεπτό μόνον αργά το μεση­μέρι!

Χαρα­κτη­ρι­στικό της μεγάλης συμ­με­το­χής είναι το γεγονός ότι στις 14.20 είχαν ψηφίσει 150.000 άνθρω­ποι, ενώ την ίδια ώρα, στην εκλογή του 2017, είχαν ψηφίσει 109.000 .

Η ψηφο­φο­ρία διε­ξά­γε­ται ομαλά, σύμφωνα με ανα­κοί­νωση της Επι­τρο­πής Δεο­ντο­λο­γίας Εφαρ­μο­γής Κατα­στα­τι­κού και Πιστο­ποί­η­σης (ΕΔΕΚΑΠ). Μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει και λει­τουρ­γούν 816 από τα 819 εκλο­γικά τμήματα στην Ελλάδα. Στην Αυστρα­λία η ψηφο­φο­ρία έχει ολο­κλη­ρω­θεί και ανα­μέ­νε­ται η λει­τουρ­γία σε ευρω­παϊ­κές χώρες και στην Αμερική.

Στην Αυστρα­λία, ψήφισαν 108 άνθρω­ποι. Σύμφωνα με τα απο­τε­λέ­σματα Ανδρου­λά­κης (12), 11.1%, Γερου­λά­νος (2), 1.85%, Καστα­νί­δης (3), 2.78%, Χρη­στί­δης (3), 2.78%νΛοβέρδος (34), 31.48%, Παπαν­δρέου(54), 50% .

Η  ροή στις κάλπες υπο­λο­γί­ζε­ται ότι είναι αυξη­μένη κατά 20-25% σε σχέση με το 2017.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.