Αθλητικά

Εργαλείο της ΕΠΟ για την επιμόρφωση των διαιτητών

Την υποχρέωση να παραμείνουν στο μέτρο του δυνατού ενεργοί και ενημερωμένοι, ώστε κατά την επανέναρξη των τοπικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων να είναι σε θέση να ανταποκριθούν αξιοπρεπώς στην αποστολή τους, έχουν αυτονόητα οι εν ενεργεία διαιτητές.
Οι παράγοντες της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΣΔ ελπίζουν πως άπαντες θα συνεχίσουν να φροντίζουν, μέχρι να αρθεί το lockdown, για τη διατήρηση της φυσικής τους κατάστασης και ταυτόχρονα θα αξιοποιούν κάθε διαθέσιμο εργαλείο, το οποίο θα βοηθήσει τη διαρκή διαδικασία της επιμόρφωσής τους, μία διαδικασία η οποία διεκόπη βιαίως καθώς ούτε η διενέργεια των δευτεριάτικων συγκεντρώσεων επιτρέπεται, ούτε η διοργάνωση σεμιναρίων, την ίδια στιγμή που απουσιάζει η απαραίτητη υποδομή που θα μπορούσε να στηρίξει τη διεξαγωγή μαθημάτων εξ αποστάσεως.
Ένα από τα παραπάνω εργαλεία προσφέρει στους διαιτητές η ίδια η ΕΠΟ, η οποία αποφάσισε να αναρτά στην επίσημη ιστοσελίδα της (epo.gr), βίντεο με την ανάλυση των επίμαχων φάσεων που προκύπτουν από τα παιχνίδια της Super League. Η ανακοίνωσή της:
«Για λόγους πλήρους διαφάνειας στο επίπεδο της λήψης αποφάσεων εκ μέρους των διαιτητών, αλλά και διαρκούς εκπαίδευσης όλων των εμπλεκόμενων στο παιχνίδι, τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα εβδομαδιαίας ανάλυσης επίμαχων φάσεων και υλοποιήθηκε η σχετική πρωτοβουλία του προέδρου της Κ.Ε.Δ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ.
Με τη συνδρομή του VAR και με τη χρήση-δημοσιοποίηση διαλόγων κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του, θα δείτε την ανάλυση φάσεων που έχουν επιλεγεί από τη 10η αγωνιστική της Super League».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου