Πολιτιστικά

“Πήγαν για περπάτημα” στη Λίμνη των Νάνων

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το νέο θεσμό του τμήματος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου «Πάμε για περπάτημα; Γυμναζόμαστε γνωρίζοντας τη Ρόδο μας» με περισσή αγάπη.

Δημότες και φίλοι κάθε ηλικίας για μια ακόμη φορά βρέθηκαν και ξεναγήθηκαν αυτή τη φορά στη λίμνη και των οικισμό των Νάνων. Στη λίμνη, έκτασης περίπου 10 στρεμμάτων, ζουν κυπρίνοι και το μοναδικό γκιζάνι, ενώ με το νερό της ποτίζονται οι γύρω καλλιέργειες. Το Ροδιακό Δάσος με τον κ. Παπαδόπουλο Κώστα ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την πλούσια βλάστηση της περιοχής με τα σπάνια είδη φυτών, αφού γύρω από τη λίμνη υπάρχει ένας φυσικός φράχτης από δέντρα και φυτά λες και θέλει να κρυφτεί.

Στη συνέχεια οι πεζοπόροι επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο και το Κάστρο Κρητηνίας. Το κάστρο χτίστηκε το 1472 από το Giorgio Orsini για την προστασία των κατοίκων από τις επιθέσεις του τουρκικού στόλου. Είναι μείγμα Βυζαντινής και Μεσαιωνικής τεχνοτροπίας και μέσα του υπάρχουν τα ερείπια της καθολικής εκκλησίας του Αγίου Παύλου.

Την οργάνωση της πεζοπορίας στήριξαν οι: κ. Στέργος Παρδαλός, αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια βίου Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού, ο κ. Σάββας Καλαθενός, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού, ο κ. Μιλτιάδης Καρνάβας, πρόεδρος τοπικής κοινότητας Έμπωνας και κ. Μανώλης Αμβροσιάδης πρόεδρος τοπικής κοινότητας Κρητηνίας. Τα λεωφορεία για την μετακίνηση των πεζοπόρων τα διέθεσε η Διεύθυνση Τροχαίου υλικού και μηχανημάτων του Δήμου Ρόδου.

Η επόμενη πεζοπορία σχεδιάζεται να οργανωθεί την επόμενη χρονιά, την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου, στο φράγμα του Γαδουρά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου