Ειδήσεις

O Δ. Κρεμαστινός υπογράφει το κείμενο κινήματος βουλευτών για συμβιβασμό κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Είκοσι βουλευτές υπογράφουν, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο κείμενο – πλατφόρμα που διακινείται τις τελευταίες ώρες στη Βουλή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μία συναινετική συμβιβαστική λύση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ότι αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις εθνικές εκλογές.

Στο κείμενο, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία ανεξάρτητων βουλευτών προτείνεται να γίνει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και να ξεκινήσει η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα Βουλή και να διεξαχθούν εθνικές εκλογές σε ορατό χρονοδιάγραμμα εντός του 2015.

Μεταξύ αυτών που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής το κείμενο, είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, οι ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Πάρις Μουτσινάς, Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου, Τάσος Κουράκος, Γιώργος Κασσαπίδης και Χρήστος Αηδόνης καθώς και οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Νίκος Σηφουνάκης από το ΠΑΣΟΚ.
Το κείμενο θέτει τρία κεντρικά ζητήματα που αφορούν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τις εθνικές εκλογές και την συνταγματική αναθεώρηση.

Οι συντάκτες του κειμένου που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευση και συλλογής υπογραφών υιοθετούν τον κορμό των προτάσεων των «επτά» της ΔΗΜΑΡ με κάποιες όμως μικρές παραλλαγές.

Για παράδειγμα αφήνουν ανοικτό το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής των εκλογών και θέτουν ως προυπόθεση για την προσφυγή στις κάλπες την ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Υπερθεματίζουν στο ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας (εκλογή από την παρούσα Βουλή) ενώ υποστηρίζουν ότι η συναίνεση για τα δύο αυτά κορυφαία ζητήματα από τα κόμματα του Συνταγματικού τόξου μπορεί να αποτελέσει και την «κινητήρια δύναμη» πίεσης προς τις αγορές για την έναρξη της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι το κείμενο να υπογραφεί από όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές, πριν παραδοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής.

Το κείμενο θέτει τρία κεντρικά ζητήματα που αφορούν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τις εθνικές εκλογές και την συνταγματική αναθεώρηση.

Με πληροφορίες από ΄Εθνος και Thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου