Τοπικές Ειδήσεις

Στο αρχείο της Εισαγγελίας Κω και η 9η δικογραφία εις βάρος του αστυνομικού υποδιευθυντή Ανδρέα Σταυρόπουλου

Απίστευτες τακτικές και πρακτικές για να αποδυναμώσουν τον crime fighter της Κω

Στο αρχείο τέθηκε με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Κω που έγινε δεκτή από τον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου ακόμη μια δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία εις βάρος του αστυνομικού υποδιευθυντή της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ανδρέα Σταυρόπουλου.
Σύμφωνα με την καταγγελία που υπέγραψε ένα άγνωστο πρόσωπο ως «Ιωάννης Σταμάτης» και κοινοποίησε στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ο αξιωματικός είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από πολίτες και αστυνομικούς την οποία διευθύνει ο ίδιος και σκοπό έχει τη διακίνηση μεταναστών, ναρκωτικών, εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων, σωματεμπορία και διοργάνωση παράνομων παιγνίων!
Κατονόμασε δε 17 άτομα ως μέλη της… οργανώσεως. Οπως προέκυψε από την Εισαγγελική έρευνα, τα καταγγελλόμενα αναφέρονται και σε έτερες ανώνυμες επιστολές στις οποίες γίνεται λόγος για συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες κι άλλων αστυνομικών οι οποίοι δωροδοκούνται. Οι ανώνυμες καταγγελίες δεν ανέφεραν γεγονότα προσδιορισμένα κατά τόπο, χρόνο και λοιπές περιστάσεις τα οποία δύνανται να αξιολογηθούν.
Κληθέντες δε για κατάθεση όλοι οι μηνυόμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται.
Ο κ. Σταυρόπουλος από την πρώτη στιγμή εξέθεσε ότι η σε βάρος του προκαταρκτική εξέταση διενεργείται, παρά το γεγονός ότι το σύνολο των σε βάρος του καταγγελιών και αναφορών, παντελώς αόριστων και αβάσιμων υποβλήθηκε ανωνύμως ήτοι από πρόσωπα άγνωστα και μη προσδιορισμένα, τα οποία δήλωσαν ανακριβή στοιχεία (ανώνυμες καταγγελίες) και, συνεπώς, κατά τη διάταξη του άρθρου 43 παρ. 3 ΚΠΔ, θα έπρεπε να έχει τεθεί στο αρχείο αυτομάτως και ούτε ειδικά κανένας απολύτως εξαιρετικός λόγος υπήρχε που να καθιστά επιβεβλημένη τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης.
Επεσήμανε ότι υπηρετεί επί 26 έτη στην ΕΛ.ΑΣ. λίαν ευδοκίμως και αποδοτικώς. Εχει προσφέρει πολλές και σημαντικές υπηρεσίες τόσο στην Δημόσια Τάξη, όσο και στην Ασφάλεια που αποδεικνύεται από την εν γένει υπηρεσιακή του απόδοση και την επαγγελματική του ευσυνειδησία και αυτά προκύπτουν από την καθημερινή ενεργή δραστηριότητά του κατά την άσκηση των καθηκόντων του.
Υπηρέτησε σε μάχιμες και δυσχερείς Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας με άριστη απόδοση και υποδειγματική ευσυνειδησία και αξιοπρέπεια.
Υπηρέτησε ως διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Κω από την 05.05.2008 μέχρι και την 31.08.2014. Από τη 01.09.2014 υπηρέτησε μέχρι την 23.10.2017 ως διοικητής στο Τμήμα Αντιμάχειας Κω. Στη θέση αυτή τοποθετήθηκε μετά από αίτησή του με την οποία ζητούσε να μετατεθεί από την υπηρεσία που υπηρετούσε (Τ.Α. Κω) προκειμένου να διαφυλάξει την υπηρεσιακή του αξιοπρέπεια και την οικογένειά του από τις συκοφαντίες και τις «ορέξεις» εγκληματικών στοιχείων με τους οποίους ήρθε σε σύγκρουση ως κατεξοχήν διώκτης του εγκλήματος (crime fighter) κατά την περίοδο που ήταν διοικητής στο Τ.Α. Κω.
Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της θητείας του ως διοικητής του Τ.Α. Κω, η υπηρεσία του έχει να επιδείξει πολλές και σημαντικές επιτυχίες, ιδιαίτερα στον τομέα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (!!!) τα οποία επιβεβαιώνονται και από τον ατομικό του φάκελο αλλά και από διάφορα αποσπάσματα τοπικών και πανελλαδικών εφημερίδων.
Παραδόξως, όπως τόνισε, αντί να απολαύσει της συνδρομής των προσώπων που υποτίθεται ότι υπηρετούσαν τους σκοπούς της δίωξης του εγκλήματος, όπως εκείνος, τα τελευταία ειδικά 12 έτη έλαβε χώρα μια άνευ προηγουμένου, προφανώς μεθοδευμένη και ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησής του, η οποία δυστυχώς, βρήκε ευήκοα ώτα σε πρόσωπα και σε υπηρεσίες που θα έπρεπε να εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και όχι να ενεργούν με τρόπο που ενήργησαν στη δική του περίπτωση. Θεωρεί όπως τόνισε, να έχει ελεγχθεί κατ’ επανάληψη, ποινικά και πειθαρχικά με αφορμές ανώνυμες δήθεν αναφορές για τα ίδια πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν διατάξεις διαφόρων Εισαγγελικών Λειτουργών, με τις οποίες οι αναφορές αυτές τέθηκαν στο αρχείο με σύμφωνη γνώμη του κ. Εισαγγελέα Εφετών.
Πιθανολόγησε δε ότι οι ανώνυμες επιστολές απεστάλησαν προφανώς από κακοποιούς τους οποίους έχει διώξει υπηρεσιακά ή από αστυνομικούς που τρέφουν εμπάθεια προς το πρόσωπό του ώστε να διεξάγουν σε βάρος μου επανειλημμένους ελέγχους με τρόπο πλέον εμπαθή και στρεβλό προσπαθώντας επί της ουσίας να του καταλογίσουν ανύπαρκτες σχέσεις και δραστηριότητες, τη στιγμή που η ίδια Ελληνική Δικαιοσύνη τις έχει θέσει στο αρχείο.
Χρονικά ανέφερε ότι έχουν σχηματιστεί από τον Απρίλιο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2018 σε βάρος του 8 δικογραφίες.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Κώστας Ασλάνης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου