Τοπικές Ειδήσεις

Καταγγελία της επιτροπής αγώνα κατοίκων της Νότιας Ρόδου

ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΤΟΥ ΟΓΑ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ ΝΑ ΔΙΑΝΥΟΥΝ 160 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ!

Όπως ανέδειξε και ο πρόεδρος της τοπική κοινότητας Κατταβιάς με δημόσια επιστολή του, καταργούνται οι ανταποκριτές του ΟΓΑ στα χωριά. Αυτό σημαίνει πρακτικά για την περιοχή μας , όπως και για άλλες αγροτικές περιοχές του νησιού και της υπόλοιπης χώρας, πως κάθε φορά που θα χρειάζεται ένας αγρότης ανταποκριτή του ΟΓΑ, για ένα έγγραφο ή οποιοδήποτε άλλο λόγο, θα πρέπει να αφήνει τις δουλειές του και να διανύει εκατοντάδες χιλιόμετρα!

Η σημερινή κυβέρνηση βάζει άλλο ένα κομμάτι στο παζλ της υποβάθμισης της ζωής στην ύπαιθρο. Μετά την άθλια κατάσταση στις δομές υγείας, στα σχολεία και στο σύνολο των υποδομών, προστίθεται και αυτό να δυσκολεύει την ζωή στα χωριά. Ήδη οι ανταποκριτές του ΟΓΑ στα χωριά του νησιού μας έχουν αναγκασθεί να παραδώσουν. Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τώρα το νέο απαράδεκτο μέτρο.

Δυστυχώς, εδώ στην Νότια Ρόδο το κράτος μας έχει εγκαταλείψει στην τύχη μας. Στο Π.Ι. Γενναδίου δεν έκαναν ούτε μια πρόσληψη ειδικευμένου γιατρού ή νοσηλευτή ενώ έχουμε πανδημία. Το ΕΚΑΒ δεν ήρθε ποτέ παρά τις δημόσιες υποσχέσεις. ΤΕΣΤ σε εργαζόμενους στα ξενοδοχεία δεν κάνουν, ούτε σε άρρωστα παιδιά στα σχολεία της περιοχής. Τα σχολεία μας είναι βρόμικα λόγω έλλειψης επαρκούς προσωπικού καθαριότητας. Για τον ΕΟΔΥ, την πολιτική προστασία και το υπουργείο υγείας δεν υπάρχουμε στον χάρτη.

Σε αυτό τον κατήφορο μπορούμε να βάλουμε φρένο μόνο εμείς οι ίδιοι, αν το πάρουμε απόφαση να παλέψουμε οργανωμένα για το δίκιο μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για να μπορούμε επιτέλους να ζήσουμε στον τόπο μας ανθρώπινα.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 03/10/2020

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου