Ειδήσεις

Στην εποχή της νέας τεχνολογίας η Κοιλάδα των Πεταλούδων

Στην εποχή της νέας τεχνολογίας περνά η Κοιλάδα των Πεταλούδων, με την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος έκδοσης και διαχείρισης εισιτηρίων προϋπολογισμού 136.000 ευρώ, το οποίο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από την επόμενη τουριστική περίοδο.
Ο εκσυγχρονισμός του συστήματος έκδοσης εισιτηρίων, κρίνεται πλέον απαραίτητος καθώς μέσω αυτής της διαδικασίας θα εξοικονομηθεί χρήμα αλλά και χρόνος.
Στην Κοιλάδα των Πεταλούδων απασχολούνται οκτώ υπάλληλοι του Δήμου Ρόδου με το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας να ανέρχεται σε περίπου 120.000,00€. Οι εισπράξεις από τα εισιτήρια ανέρχονται περίπου σε 1.200.000,00€ κάθε χρόνο και ως εκ τούτου, το κέρδος του Δήμου Ρόδου ανέρχεται σε 1.080.000,00 € ετησίως.
Σύμφωνα με τον υπολογισμό που έχει γίνει, εκτιμάται ότι μετά την εγκατάσταση του νέου ηλεκτρονικού συστήματος, η ανάγκη για απασχόληση προσωπικού θα μειωθεί, και μόνο με δύο υπαλλήλους θα μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Με το νέο σύστημα, θα περιοριστεί σημαντικά η εισιτηριοδιαφυγή, διότι θα είναι αδύνατη η πρόσβαση επισκεπτών που δεν έχουν προμηθευθεί εισιτήριο, κάτι που μέχρι σήμερα δεν ήταν απόλυτα ελέγξιμο και χάνονταν χρήματα.
Περαιτέρω, εκτιμάται ότι το κόστος της προμήθειας του νέου συστήματος, που ανέρχεται σε 136.000,00 €, θα αυξήσει τα έσοδα της Κοιλάδας κατά περίπου 5% ετησίως, και η απόσβεση του κόστους προμήθειας και εγκατάστασής του θα είναι άμεση, ενδεχομένως και εντός του πρώτου έτους λειτουργίας του.
Ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να πληρώνει με κέρματα, χαρτονομίσματα αλλά και πιστωτικές κάρτες.
Ταυτόχρονα θα είναι εφικτός και ο απομακρυσμένος έλεγχος του συστήματος που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να γίνεται:
-Ρύθμιση των παραμέτρων λειτουργίας
– Παρακολούθηση των αναλωσίμων
– Λογιστική παρακολούθηση
-Κεντρική και τοπική παρακολούθηση βλαβών και συναγερμών
– Κεντρική εξαγωγή στατιστικών αναφορών
– Αναβάθμιση του λογισμικού
– Διαχείριση Σφαλμάτων – Προειδοποιήσεις.
Ο αυτόματος πωλητής εισιτηρίων θα έχει πολυγλωσσική εφαρμογή και θα διαθέτει οθόνες αφής, ενώ οι υπάλληλοι θα εφοδιαστούν και με φορητή συσκευή έκδοσης εισιτηρίων.
Μέσω του νέου συστήματος, θα υπάρχει συνολική εικόνα ανά πάσα στιγμή για τα οικονομικά δεδομένα της Κοιλάδας Πεταλούδων, ακόμα και από απόσταση, και ο έλεγχος θα μπορεί να επιτευχθεί ταυτόχρονα σε πολλαπλά επίπεδα, ενώ εκτιμάται ότι θα είναι σημαντική η εξοικονόμηση χρημάτων και από τον περιορισμό του προσωπικού που θα μπορεί να καλύψει ανάγκες σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου