Ειδήσεις

Ικανοποιημένος δηλώνει ο τ. βουλευτής Β. Υψηλάντης για την πορεία της ΝΔ

Ικανοποιημένος με την παρουσίαση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, εμφανίσθηκε με δηλώσεις του χτες, ο τέως βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης.
Όπως τόνισε η Νέα Δημοκρατία θα χρειαστεί μια ευρεία αποδοχή από το εκλογικό σώμα, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές –όποτε κι αν γίνουν αυτές- ο ελληνικός λαός, «δεν θα πέσει θύμα των φρούδων υποσχέσεων που διατυπώνουν τα λαϊκίστικα κόμματα».
Εκτίμησε ακόμη ότι το αίτημα για εκλογές από τον κ. Μητσοτάκη, με δεδομένη την κατάσταση που κυριαρχεί στην κοινωνία, θα οδηγήσει πολύ σύντομα σε πολιτικές εξελίξεις.
Αναλυτικότερα, οι δηλώσεις του κ. Υψηλάντη:
«Θεωρώ ότι μετά την σοβαρή οικονομική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπως παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, που βασίζεται πάνω σε αληθινές και κοστολογημένες βάσεις -και με δεδομένο ότι η οικονομική πολιτική την οποία ακολουθεί ο Σύριζα και ξεπερνάει τα όρια και την φοροδοτική ικανότητα του ελληνικού λαού, χαϊδεύοντας ταυτόχρονα κι εκείνους τους οποίους θέλει να διατηρεί ως ‘εκλογική πελατεία’- η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει σε ένα σημείο οριακό και μη αναστρέψιμο.
Ο κόσμος, οι πολίτες, δεν αντέχουν πια αυτή την θλιβερή κυβέρνηση των Σύριζα-Ανέλ. Και θεωρώ ότι το αίτημα για εκλογές μετά την προφανή αυτή δυσαρμονία του εκλογικού σώματος με την κυβέρνηση –δυσαρμονία η οποία υπάρχει και αποτυπώνεται δημοσκοπικά- θα εξωθήσει τα πράγματα σύντομα σε πολιτικές εξελίξεις.
Στις εξελίξεις αυτές, η Νέα Δημοκρατία πρωτοταστεί και είναι σε θέση με το πρόγραμμά της και με τις θέσεις της να δώσει στον ελληνικό λαό, τις λύσεις εκείνες οι οποίες αυτή την στιγμή έχει ανάγκη η χώρα προκειμένου να βγούμε οριστικά και αμετάκλητα από την κρίση. Για να γίνει αυτό όμως, όποτε κι γίνουν εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα χρειαστεί μια μεγάλη και μια ευρεία αποδοχή από το εκλογικό σώμα. Και πιστεύω ότι αυτή την φορά ο ελληνικός λαός, δεν θα πέσει θύμα των φρούδων υποσχέσεων και των αναληθών θέσεων που διατυπώνουν τα λαϊκίστικα κόμματα, όπως ο Σύριζα, οι ΑΝΕΛ και οι συνεταίροι τους, καθώς κι εκείνοι οι οποίοι επιθυμούν η χώρα μας να βγει από την κανονικότητα, να βγει από την ομπρέλα της Ευρώπης –που είναι αν θέλετε, μια προϋπόθεση αναγκαία για να μπορεί αυτός ο τόπος να πάει μπροστά. Χρειάζεται πολιτική ηρεμία ώστε να μπορεί μέσα σε ένα πολιτικό περιβάλλον σταθερότητας να ξαναβρεί την κανονικότητά του».
Σε ερώτηση πώς εκτιμά την κίνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να παρουσιάσει την δημιουργία μητρώου πολιτικών στελεχών και το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας σε νέους ανθρώπους, ο κ. Υψηλάντης δήλωσε τα εξής:
«Η Νέα Δημοκρατία μέσα από μια σειρά αποφάσεων –από την αλλαγή στέγης μέχρι και την δραστηριοποίηση μελών και με συγκεκριμένο τρόπο –και με το μητρώο που πρότεινε ο πρόεδρος- δείχνει ότι θέτει τις βάσεις για να λειτουργήσει σαν ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα, το οποίο θα μπορεί να απευθύνεται με τέτοιο τρόπο στα μέλη του και να έχει μια διαδραστική σχέση ώστε να μπορεί κατά τρόπο άμεσο να κατατίθενται και απόψεις και προτάσεις. Και φυσικά, να υπάρχει γενικότερα συμμετοχή, η οποία είναι αναγκαία αν θέλει ένα κόμμα πραγματικά να διατηρεί την επικοινωνία και να έχει άμεση πρόσβαση στην κοινωνία ώστε να αφουγκράζεται τα προβλήματα και όταν θα είναι κυβέρνηση, να μπορεί να δίνει λύσεις».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου