Ειδήσεις

ΡΟΔΟΣ : Τεράστια προβλήματα από πολύωρο χθεσινό μπλάκ άουτ

Tην ώρα που οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις που περιλαμβάνουν έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και έχουν γονατίσει τα νοικοκυριά, η επιχείρηση εξακολουθεί να παρέχει τις χειρότερες των υπηρεσιών στους πολίτες της Ρόδου και να δυσφημεί το νησί στους φιλοξενούμενούς του.
Ενδεικτικό της κακοδαιμονίας της ΔΕΗ είναι και το χθεσινό γενικό black out, που βύθισε το σκοτάδι το νησί της Ρόδου τα ξημερώματα και για διάστημα μεγαλύτερο των δύο ωρών (σε ορισμένες περιοχές και των τριών ωρών).
Μια βλάβη σε μια εκ των απαρχαιωμένων μηχανών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον ΑΗΣ Σορωνής, έθεσε εκτός λειτουργίας και δεύτερη μηχανή και συνολικά το δίκτυο ηλεκτροδότησης του νησιού.
Οι καταναλωτές αδυνατούσαν να έχουν την στοιχειώδη ενημέρωση από το τμήμα βλαβών της επιχείρησης, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ με την αποκατάσταση της βλάβης και την σταδιακή ηλεκτροδότηση του νησιού, δεν έλειψαν εκ νέου οι ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές και Η/Υ λόγω του φορτίου.
Περί ώραν 10.00 και ενώ εφέρετο να έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, το φορτίο προκάλεσε βλάβη και σε μετασχηματιστή υψηλής τάσεως της μονάδας  διανομής ρεύματος στο Ροδίνι, με αποτέλεσμα να σημειωθεί και νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης που αποκαταστάθηκε ομοίως με μεγάλη καθυστέρηση (μετά από μιάμιση ώρα).

Σημειώνεται δε ότι η ΔΕΗ ξεκίνησε να αποκαθιστά την ηλεκτροδότηση από την ανατολική πλευρά του νησιού με αποτέλεσμα να υπάρξουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις που υπέστησαν βλάβες εξαιτίας του παρατεταμένου black out κυρίως σε ευπαθή προϊόντα.
Το εύκολο και αβίαστο κέρδος της ΔΕΗ με χαμηλές και αμφίβολες (σε πολλές περιπτώσεις έως και ανύπαρκτες) υπηρεσίες εις βάρος ολόκληρου του ελληνικού λαού και της οικονομίας του τόπου είναι πράγματι προκλητικό.
Η διακοπή δημιούργησε αρκετά προβλήματα σε επιχειρήσεις, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο κυκλοφοριακό, καθώς τα φανάρια δεν λειτουργούσαν με αποτέλεσμα να είναι αυξημένος ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.
Πολλά προβλήματα κατεγράφησαν και σε ξενοδοχεία καθώς και πλήθος παραπόνων από τουρίστες.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου δέχθηκε δύο κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου