Ειδήσεις

Ο τουρισμός υγείας και ευεξίας δημιουργεί, παγκοσμίως, τριπλάσιο τζίρο από τη φαρμακοβιομηχανία!

Ο τουρισμός υγείας και ευεξίας αποτελεί πλέον μια παγκόσμια βιομηχανία με κύκλο εργασιών, που προσέγγισε τα 494 δισ.δολάρια το 2013, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της 8ης διοργάνωσης του “Global Spa and Wellness Summit”, που διοργανώθηκε πρόσφατα στο Μαρακές, με τη συμμετοχή 400 στελεχών της βιομηχανίας ευεξίας από 45 χώρες.

Τα έσοδα του 2013 κατέγραψαν αύξηση κατά 13% σε σχέση με το 2012, ξεπερνώντας την αρχική πρόβλεψη για αύξηση 9%, ενώ, όπως τονίστηκε, η συγκεκριμένη μορφή τουρισμού παρουσιάζει τεράστια ανάπτυξη μετά το 2007.

Πλέον η εν λόγω κατηγορία παρουσιάζεται ως τουρισμός ευεξίας και όχι «spa», λέξη που εγκαταλείφθηκε εξαιτίας της ελιτίστικης χροιάς της, αλλά και για να αποδώσει πιο σφαιρικά την αντίληψη του τουρισμού ευεξίας, που εξελίχθηκε πέραν των spa, αφού εκτείνεται πλέον και στους κλάδους των ξενοδοχείων, του real estate και της αρχιτεκτονικής.

Οπως αναφέρθηκε στο συνέδριο, όλο και περισσότεροι καταναλωτές ενδιαφέρονται σοβαρά για την ευεξία τους, καθώς η καθιστική και αγχωτική καθημερινότητα προκαλεί ασθένειες και η αναζωογόνηση, σωματική και πνευματική, αποτελεί ανάγκη και όχι πολυτέλεια.

Συνολικά, η παγκόσμια οικονομία των Wellness ταξιδιών δημιουργεί κύκλο εργασιών της τάξης των 3,4 τρισ.δολαρίων το χρόνο, σχεδόν 3 φορές μεγαλύτερο απο το 1 δισ.δολάρια σε όλο το κύκλωμα της φαρμακοβιομηχανίας.

Ο τουρισμός ευεξίας αντιπροσωπεύει έσοδα 494 δισ.δολαρίων, η βιομηχανία spa 94 δισ. δολάρια και ο ιαματικός-θερμαλιστικός τουρισμός 50 δισ.δολάρια. Ο ιαματικός-θερμαλιστικός τουρισμός προσελκύει τα τελευταία χρόνια πολλές επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων των ιαματικών νερών και για την οικοδόμηση ξενοδοχείων και θερέτρων κοντά τους.

Οι τρεις πρώτες χώρες, σε αυτό το τμήμα της αγοράς είναι η Κίνα, η Ιαπωνία και η Γερμανία.

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα, ενόψει και του παγκόσμιου συνεδρίου για τον ιαματικό τουρισμό- θερμαλισμό, που πραγματοποιείται στην Αιδηψό στις 9, 10 και 11 Οκτωβρίου.

tornosnews

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου