Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, με αφορμή την δήλωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ανάδειξη του Ασκληπιείου Επιδαύρου σε παγκόσμιο τόπο προσέλκυσης ιατρών και φοιτητών ιατρικής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“O κ. Μανιάτης, ευρισκόμενος στην εκλογική του περιφέρεια, δικαιολογείται να βρίσκεται σε προεκλογική διάθεση.

Δεν δικαιολογείται όμως να εμφανίζεται σε τέτοιο βαθμό ανιστόρητος, ώστε να αγνοεί την Κω, την πατρίδα του Ιπποκράτη.

Κανείς δεν μπορεί να απαξιώνει το ιστορικό, πολιτιστικό και πνευματικό κεφάλαιο της Κω και να επιλέγει, αυθαίρετα και αναρμοδίως, την Επίδαυρο ώστε να την αναδείξει ως παγκόσμιο κέντρο προσέλκυσης γιατρών και φοιτητών της ιατρικής.

Ο κ. Υπουργός προφανώς αγνοεί ότι το ιατρικό τοπόσημο της Κω είναι ισχυρότερο από αυτό του Ασκληπιείου της Επιδαύρου.

Απέστειλα επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό, στους Υπουργούς Τουρισμού, Πολιτισμού και Υγείας ,που σίγουρα είναι αρμοδιότεροι από τον Υπουργό Περιβάλλοντος για να κάνουν ανάλογες εξαγγελίες.

Ενημέρωσα παράλληλα τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά και τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η εμπλοκή του οποίου στο συγκεκριμένο ζήτημα μου προξένησε κατάπληξη.

Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο ότι η ίδια η Κως θα πρέπει να έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάδειξης του μεγάλου ιστορικού και πολιτιστικού της κεφαλαίου, που συνδέεται με τον Ιπποκράτη, και την ταύτιση του νησιού με το πιο ισχυρό ιατρικό τοπόσημο.

Αυτή είναι η βάση για να μετατρέψουμε το νησί μας σε κέντρο προσέλκυσης αυτού του εξειδικευμενου κοινού, που σχετίζεται με την ιατρική επιστήμη. Είναι δική μας ευθύνη και αυτή η δημοτική αρχή λειτουργεί με οργάνωση, συγκρότηση και αποφασιστικότητα.

Σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε αυτό το σχέδιο.

Μέχρι τότε όμως, δεν θα επιτρέψουμε να προσπερνά κανείς το μεγάλο ιστορικό κεφάλαιο της Κω, να αγνοεί το πιο ισχυρό ιατρικό τοπόσημο, που υπάρχει παγκοσμίως.’’

aegeanews.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ