Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, με αφορμή την ανακοίνωση για τη δημιουργία ενός οργάνου διαχείρισης κρίσεων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον τομέα του τουρισμού, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Χαιρετίζουμε την πρόθεση της περιφερειακής Αρχής για τη δημιουργία οργάνου διαχείρισης κρίσεων στον τομέα του τουρισμού.
Θεωρούμε όμως ότι η ιδέα πρέπει να πάρει ευρύτερες διαστάσεις και να μη αφορά μόνο στον τουρισμό. Η πρόταση που έχουμε διατυπώσει εδώ και πολύ καιρό από την πλευρά μας, τόσο σε επίπεδο τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και σε κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, αναφέρεται στη συγκρότηση μιας μόνιμης επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων σε όλους τους τομείς και παράλληλα στον σχεδιασμό των βασικών κατευθύνσεων που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας. Για παράδειγμα, η παρέμβασή μας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στη Δωδεκάνησο.
Αυτή την πρόταση την καταθέσαμε και κατά την πρόσφατη τηλεφωνική μας επικοινωνία στον πρόεδρο του επιμελητηρίου κ. Πάππου, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πιθανολογούμενη κατάργηση των διαφορετικών συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά μας.
Πιστεύουμε ότι παρόμοιος μηχανισμός αντίδρασης και αντιμετώπισης κρίσεων πρέπει να δημιουργηθεί και σε επίπεδο πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης. Κάλιο αργά, παρά ποτέ!».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ