ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δ.Κούκουλας: Προς τους αρμοδίους της Αρχαιολογικής υπηρεσίας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
αρχαιολογικά ευρήματα Μαλώνα

Γράφει στον λογα­ρια­σμό του στο facebook ο Δημή­τρης Κού­κου­λας για τα αρχαιο­λο­γικά ευρή­ματα στην Μαλώνα, θέμα που έχει ανα­δεί­ξει η “δ”:

“Προς τους αρμο­δί­ους της Αρχαιο­λο­γι­κής Υπη­ρε­σίας εδώ στη Ρόδο

Ελπίζω πως κάποιος από εσάς θα ευαι­σθη­το­ποι­η­θεί ούτως ώστε του­λά­χι­στον αυτή τη φορά που με την βοήθεια της νερο­πο­ντής ήρθαν ξανά στην επι­φά­νεια, θα δια­σω­θούν και δεν θα χωθούν ξανά κάτω από τα σαρ­ζα­νετ, αρχαιο­λο­γικά ευρή­ματα –ψηφι­δωτά, τοιχία, πήλινα δοχεία κλπ- στην ευρύ­τερη περιοχή ΚΑΜΙΝΑΡΙ (επαρ­χια­κός δρόμος Χαράκι –Μαλώνα).

Όταν οι νερο­πο­ντές του περα­σμέ­νου Νοεμ­βρίου και οι ζημίες που προ­κά­λε­σαν στο οδικό δίκτυο της περιο­χής της Μαλώνας, έφεραν στο φως αρχαιο­λο­γικά ευρή­ματα στο δρόμο Χαράκι – Μαλώνα (στη περιοχή ΚΑΜΙΝΑΡΙ) ήταν αρκετοί οι κάτοι­κοι αλλά και σύλ­λο­γοι της περιο­χής, που προ­σπά­θη­σαν να ανα­δεί­ξουν το γεγονός, προ­κει­μέ­νου αυτά όχι μόνο να προ­στα­τευ­τούν αλλά και να ανα­δει­χτούν.

Ορι­σμέ­νοι μάλιστα απέ­στει­λαν και επι­στο­λές τους με σχετικό περιε­χό­μενο στην Αρχαιο­λο­γική Υπη­ρε­σία της Ρόδου. Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες μας, η Αρχαιο­λο­γική υπη­ρε­σία επέ­στησε την προσοχή στους αρμο­δί­ους του δια­με­ρί­σμα­τος της Μαλώνας αλλά και του ενιαίου Δήμου, να μην προβούν σε κανένα έργο απο­κα­τά­στα­σης αυτού του σημείου, αν προη­γου­μέ­νως δεν ελάμ­βα­ναν μέτρα προ­στα­σίας των ευρη­μά­των αυτών (ψηφι­δωτά, τοιχία, πήλινα δοχεία κλπ) και σε συνεν­νό­ηση με τις υπη­ρε­σίες της υπη­ρε­σίας.

Όλως περιέρ­γως τις τελευ­ταίες μέρες και παρά τις αντι­δρά­σεις κατοί­κων του δια­με­ρί­σμα­τος, εργο­λά­βος έσκαψε το χώρο των ευρη­μά­των και έριξε μπετόν. Μάλιστα, όπως σχο­λιά­ζε­ται ευρέως, και αυτό το έργο έγινε πάλι με λάθος τρόπο και στη πρώτη νερο­πο­ντή που θα γίνει στη περιοχή, θα κατα­στρα­φεί και πάλι ο δρόμος, αλλά θα μείνει ο όγκος με το μπετόν πάνω στα ευρή­ματα.

Εντύ­πωση προ­σκα­λεί το γεγονός ότι, παρότι υπήρξε και σχετικό δημο­σί­ευμα πριν μερικές μέρες στη τοπική εφη­με­ρίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ”, που προ­σπά­θησε να ανα­δεί­ξει το ζήτημα και να προ­φτά­σει την δημιουρ­γία τετε­λε­σμέ­νων, κανένα απο­τέ­λε­σμα δεν έφερε.

Όμως από ότι φαί­νε­ται στο θέμα θα υπάρξει συνέ­χεια με απρό­βλε­πτες εξε­λί­ξεις, γιατί από ότι ευρέως πλέον κυκλο­φο­ρεί μέσα και από δημο­σιεύ­ματα στο δια­δί­κτυο, οι πολίτες και οι σύλ­λο­γοι τους που από τότε αντέ­δρα­σαν, είναι πλέον απο­φα­σι­σμέ­νοι να προ­σφύ­γουν στη δικαιο­σύνη για την κατα­στροφή του πολι­τι­στι­κού πλούτου της περιο­χής τους.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.