Αθλητικά

Γ’ Εθνική: Στις 7 Σεπτεμβρίου η κλήρωση, στις 25 η σέντρα

Σημαντικές αποφάσεις έλαβε η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ αναφορικά με τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας αγωνιστικής περιόδου 2022-2023.
Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής στη διοργάνωση μεταφέρθηκε για τις 22 Αυγούστου, δίνοντας στα σωματεία επιπλέον χρόνο προκειμένου να διευθετήσουν τις όποιες εκκρεμότητες, με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες.
Όσο για την τον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ η πρώτη σέντρα της νέας χρονιάς θα γίνει στις 26 του ίδιου μήνα.
Σημειώνεται, πως ο τρόπος διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς οι συνολικά 76 ομάδες που έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση, θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, ακόμα και στην περίπτωση που δεν μπουν στην κληρωτίδα όλες.
Κατά τα άλλα, οι τέσσερις πρωταθλητές θα προβιβάζονται απευθείας και χωρίς μπαράζ στη Super League 2, ενώ ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβάζεται θα καθοριστεί μόλις «κλειδώσει» ο αριθμός των ομάδων που επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους.
Παράλληλα, αποφασίστηκε να αρθεί ο περιορισμός της ηλικίας των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών στη Γ’ Εθνική, που ήταν έως 28 ετών, ενώ θα επιτρέπεται να δηλώνονται πέντε ποδοσφαιριστές ηλικίας μεγαλύτερης των 34 ετών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου