Ρεπορτάζ

Μετέτρεψαν αιγιαλό και παραλία σε ένα απέραντο κάμπινγκ!

Το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύεται σήμερα, απέστειλε στη «δημοκρατική» Ρόδιος ομογενής από την Αυστραλία ο οποίος ήρθε στο νησί, μαζί με την οικογένειά του, για να περάσει τις διακοπές του και αναζήτησε, όπως είπε, μια «ήσυχη παραλία» «για να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα».
Έκπληκτος διαπίστωσε, όμως, ότι ο αιγιαλός και η παραλία στη θέση «Βίγλα», στο Χαράκι (παλιές κατασκηνώσεις και στρατόπεδο), την οποίαν γνωρίζει πολύ καλά από παλιά, μετατράπηκαν σε ένα απέραντο κάμπινγκ, το οποίο επεκτείνεται μάλιστα σε μεγάλη απόσταση.
Απευθύνθηκε σε κάποια υπηρεσία, όπως είπε και τον διαβεβαίωσαν ότι απαγορεύεται γενικώς το κάμπινγκ, ιδιαιτέρως μάλιστα στον αιγιαλό και στην παραλία.
Όπως του είπαν μάλιστα κάτοικοι της περιοχής, το «κάμπινγκ» αυτό έχει δημιουργηθεί στις αρχές Ιουλίου και διατηρείται σε όλη του την έκταση μέχρι σήμερα, αλλά το μεγάλο «πάρτυ» γίνεται τα σαββατοκύριακα, όπου ο συνωστισμός, λόγω της πολυκοσμίας δεν είναι μόνο πρωτάκουστος, αλλά εγκυμονεί και κινδύνους για εξάπλωση του κορωνοϊού, ξέχωρα που πρόκειται για απροκάλυπτη κατάληψη δημόσιου χώρου.
Ο ίδιος μάλιστα κατάγγειλε ότι τη νύχτα του Σαββάτου, 1η Αυγούστου έγινε ρήψη και βεγγαλικών, από τα οποία υπήρξε μάλιστα κίνδυνος εκδηλώσεως πυρκαγιάς.
Τέλος αναρωτήθηκε, αν στη Ρόδο, ο αιγιαλός και η παραλία είναι «ξέφραγα αμπέλια» και μπορεί να τα καταλαμβάνει ο καθένας και αν υπάρχει αρμόδια υπηρεσία για να προστατεύσει τη δημόσια περιουσία αλλά και τον ίδιο τον τουρισμό, ο οποίος διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του.
Μεταφέρουμε τα όσα μας εξιστόρισε ο ομογενής συμπατριώτης μας και είμαστε απολύτως σίγουροι ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα επιληφθούν της καταγγελίας η οποία, μάλιστα δείχνει να είναι πολύ σοβαρή.
Σε δεύτερο τηλεφώνημά του ο ομογενής μας είπε ότι ξέχασε να προσθέσει ότι και το εκεί πυροβολείο έχει μετατραπεί σε κάμπινγκ και ότι δείχνει πλήρως εγκαταλελειμμένο.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου