Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο
Δημαρχείο συζητήθηκαν ακόμα το κυκλοφοριακό και η έλλειψη χώρων στάθμευσης

Οι αναπλάσεις που θα πρέπει να γίνουν σε μεγάλο τμήμα του παραλιακού μετώπου της πόλεως, αλλά και στην πλατεία Χαρίτου αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης σε συνάντηση που είχε η διοίκηση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων με το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Εφαρμογών κ. Γιώργος Κακούλης, η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων κ. Γιώργος Σκιαδόπουλος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολεοδομίας κ. Άννα Παρασκευοπούλου και υπηρεσιακοί παράγοντες.
«Eίχαμε εποικοδομητική συνεργασία με το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, τους αρμόδιους αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες. Σε συνεργασία με το Δήμο θα ξεκινήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να γίνει σύντομα προκήρυξη διαγωνισμού για τις αναπλάσεις που θα πρέπει να γίνουν στην πλατεία Χαρίτου. Οι παρεμβάσεις, πιστεύω, ότι αφορούν την τοπική κοινωνία και έχουν άμεση σχέση και με τον τουρισμό. Όλοι οι συνάδελφοι θα παρουσιάσουν το όραμά τους για τον τόπο», δήλωσε ο κ. Σκιαδόπουλος.
Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα και για την έλλειψη χώρων στάθμευσης στην πόλη.
«Συζήτηση έγινε για το κυκλοφοριακό πρόβλημα και την έλλειψη χώρων για τη στάθμευση των αυτοκινήτων στην πόλη. Στόχος είναι να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού από τους δημόσιους συγκοινωνιακούς φορείς κυρίως δηλαδή από λεωφορεία που θα περνούν από κομβικά σημεία της πόλης. Έτσι θα αποσυμφορηθεί το κέντρο», δήλωσε ο κ. Σκιαδόπουλος και πρόσθεσε πως θα πρέπει να κατατεθούν προτάσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος από όσους λάβουν μέρος στο διαγωνισμό για την αισθητική αναβάθμιση της πλατείας Χαρίτου.
Συζήτηση έγινε και για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Όπως εξήγησε ο κ. Σκιαδόπουλος η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια.
«Οι συνάδελφοι αρχιτέκτονες θα μελετήσουν όλο το υλικό που έχει συγκεντρωθεί από προηγούμενους διαγωνισμούς προκειμένου να καταθέσουν προτάσεις που θα αφορούν όλη την κοινωνία και δεν θα θέτουν στο περιθώριο τον τουρισμό», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.
Σε ερώτηση σχετικά με τον χρόνο έναρξης των αναπλάσεων στην πλατεία Χαρίτου ο κ. Σκιαδόπουλος δήλωσε:
«Η διαδικασία των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών έχει κάποια στάδια. Το πρώτο αφορά τη σύνταξη φακέλου από τον οποίο όλοι οι αρχιτέκτονες θα αντλήσουν στοιχεία και θα υποβάλουν προτάσεις. Μετά θα γίνει η επιλογή των καλύτερων και θα ξεκινήσουν οι εργασίες».
Ειδικά για τις παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο της πόλεως ο κ. Σκιαδόπουλος δήλωσε:
«Θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις σε μεγάλο τμήμα του παραλιακού μετώπου δηλαδή από την Μεσαιωνική Πόλη μέχρι και την περιοχή Κρητικά. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα με το οποίο έχουν ασχοληθεί πολλοί συνάδελφοι αρχιτέκτονες στο παρελθόν. Θα πρέπει να μελετηθεί όλο το υλικό και να δούμε αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάποια στοιχεία».
Ο κ. Σκιαδόπουλος δήλωσε ακόμα πως στη σύσκεψη έγινε συζήτηση και για την άντληση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα για την υλοποίηση των έργων.
«Πιστεύω πως σύντομα θα διευθετηθεί και το θέμα που σχετίζεται με τις χρηματοδοτήσεις. Ελπίζουμε το 2016 να εισρεύσουν νέοι πόροι. Έχουν μεγάλη σημασία οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται. Η ανάπλαση της πλατείας Χαρίτου μπορεί να υλοποιηθεί πιο σύντομα. Το άλλο έργο είναι δυνατό να κατασκευαστεί σε διάφορα στάδια», δήλωσε ο κ. Σκιαδόπουλος.
Σε ερώτηση αν η προσπάθεια σχετίζεται με έργα που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Γιώργος Σκιαδόπουλος δήλωσε:
«Θα εξεταστούν όλες οι πιθανές παράμετροι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων έχει άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το τρέχον έτος έχουν ξεκινήσει διαγωνισμοί για την βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ