Ειδήσεις

Έως το τέλος Ιουλίου οι εκθέσεις προϋπολογισμών δήμων και περιφερειών

Έως τα τέλη Ιουλίου μπορούν οι οικονομικές επιτροπές δήμων και περιφερειών να υποβάλουν τις σχετικές εκθέσεις με τα αποτελέσματα της εκτέλεσης των προϋπολογισμών τους, από την αρχή του 2014 μέχρι τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εστάλη την Παρασκευή στους γενικούς γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, οι οικονομικές επιτροπές θα πρέπει εντός 30 ημερών από τη λήξη του β’ τριμήνου (δηλ. έως τέλος Ιουλίου) να υποβάλουν στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια έκθεση για τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Στις περιπτώσεις που από την έκθεση προκύπτει ότι στον προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί υπερεκτιμημένα έσοδα ή έσοδα που εκτιμάται ότι δεν θα εισπραχθούν έως το τέλος της χρήσης, το Δημοτικό/ Περιφερειακό Συμβούλιο θα πρέπει υποχρεωτικά να προχωρήσει σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού – με απόφαση που λαμβάνεται εντός 15 ημερών από την υποβολή της έκθεσης -, ώστε να μην καταστεί σε καμία περίπτωση ελλειμματικός ο προϋπολογισμός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου