Τοπικές Ειδήσεις

“Ημέρα Περιβάλλοντος – Λόγια μόνο ή και πράξεις;”

Με αφορμή την ημέρα περιβάλλοντος θα ήθελα να αναδείξω την αναγκαιότητα ανακύκλωσης νερού από τα λύματα των βιολογικών της περιοχής. Αφορμή στάθηκε η χθεσινή επιφανειακή διαρροή από τον βιολογικό Μαριτσών {επεξεργασμένου λύματος} σε παρακείμενο ρέμα . Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον απαρχαιωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό του βιολογικού Μαριτσών καθώς και με τους σωλήνες που απομακρύνουν το νερό από τα { επεξεργασμένα λύματα}. Για τα προβλήματα δυσλειτουργίας έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι τόσο από τον τοπικό πρόεδρο κ. Παπαδημήτρη Γ. όσο και από τους κατοίκους. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και απαιτούνται λύσεις, όπως η αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού με πιο σύγχρονα που θα ανακυκλώνει το νερό και θα μπορεί να χρησιμοποιείται για αρδευτικούς σκοπούς, καθώς και επισκευή – αντικατάσταση των υπόγειων σωληνώσεων , ώστε να μην τρέχουν τα νερά από τα {επεξεργασμένα λύματα} επιφανειακά με σοβαρό κίνδυνο μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα καθώς και να αποτελεί εστία μόλυνσης με ξενιστές όπως τα κουνούπια.

Παρακαλείται η νέα δημοτική αρχή , ο δήμαρχος , ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΥΑΡ καθώς και κάθε αρμόδιος να δώσουν λύση σε αυτό το σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Μαριτσά. Θα πρέπει εμπράκτως να προστατεύσουμε το περιβάλλον και τους υδροφόρους ορίζοντες του νησιού , καθώς και να προχωρήσουμε γοργά στην ανακύκλωσή νερού από τα λύματα των βιολογικών για αρδευτικούς σκοπούς καθώς και για το πότισμα των κήπων του δήμου και των ξενοδοχείων.

 

Με τιμή

Μπακάλης Ιωάννης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου