Ρεπορτάζ

Προθεσμία για την 18η Ιουνίου 2021 έλαβαν 23 ελεγχόμενοι μετά από αναφορά της αναδόχου των απορριμμάτων στον Δήμο Ρόδου

Προθεσμία για την 18η Ιουνίου 2021 ζήτησαν και έλαβαν για να υποβάλουν κοινό υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων 23 αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες που ελέγχονται για τυχόν διάπραξη των αδικημάτων της παράβασης καθήκοντος και της απείθειας κατόπιν αναφοράς – υπομνήματος της αναδόχου του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων στο νησί, κοινοπραξίας «Enact AE – Στηριξις Τεχνική ΑΕ» και των δύο εταιρειών μεμονωμένα.
Η κοινοπραξία διατείνεται ότι οι ελεγχόμενοι αν και είχαν και συνεχίζουν να έχουν στη διάθεσή τους σε καθημερινή βάση τα στοιχεία με τα ζυγολόγια από τους ΧΥΤΑ, που την ευθύνη λειτουργίας του έχει ο Δήμος, τους κωδικούς πρόσβασης διαδικτυακής πλατφόρμας για την online παρακολούθηση με gps των οχημάτων που διαθέτει και απασχολεί καθημερινά, τις καταστάσεις με το απασχολούμενο στο έργο προσωπικό ανά ημέρα και μήνα, παρόλα αυτά δεν πληρώνεται για τις υπηρεσίες που παρέχει.
Εχουν ήδη καταθέσει δύο μέλη από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο.
Σημειώνεται ότι στην πορεία της «αντιδικίας» επήλθε εξωδικαστικός συμβιβασμός «μαμούθ» με σημαντική οικονομική ωφέλεια για τον Δήμο, τους πολίτες και γενικά για το δημόσιο συμφέρον και επικυρώθηκε από την Οικονομική Επιτροπή μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της ENACT AE.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου