Αθλητικά

Παραμένει πρόεδρος στο προσωρινό Δ.Σ. ο Βασιλακόπουλος!

Καμία αλλαγή στην διοίκηση της Ε.Ο.Κ. δεν πρόκειται να υπάρξει μέχρι να διεξαχθούν οι εκλογές, με απόφαση Πρωτοδικείου. Συγκεκριμένα θεωρήθηκε πως αυτή δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το έργο της και έτσι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει, πριν λάβουν χώρα οι αρχαιρεσίες. Για την ακρίβεια το Πρωτοδικείο απέρριψε τις έξι αιτήσεις για αλλαγή της διοίκησης (αυτές ήρθαν από την πλευρά των Λιόλιου, Φασούλα, ΠΑΟΚ και Μπαλασόπουλου), ενώ ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την διεξαγωγή των εκλογών. Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει:
«Το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε σήμερα όλες τις αιτήσεις περί διορισμού νέας προσωρινής διοίκησης. Μετά ταύτα η υφιστάμενη Προσωρινή Διοίκηση με πρόεδρο τον Γ. Βασιλακόπουλο θα πράξει τα προβλεπόμενα για τη διεξαγωγή νόμιμης και δημοκρατικής Γενικής Συνέλευσης και Εκλογών».
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
Ο δικηγόρος Τάκης Μπαλτάκος έπαιξε τον πλέον καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Πρωτοδικείου. Αλλωστε με βάση την παρέμβαση Μπαλτάκου απορρίφθηκαν όλες οι υπόλοιπες αιτήσεις, που ήθελαν να εκπέσει η συγκεκριμένη προσωρινή διοίκηση. Το βασικό επιχείρημα αφορούσε την τροπολογία που κατατέθηκε πριν λίγες εβδομάδες από τον υφυπουργό Αθλητισμού και τόνιζε ότι οι Ομοσπονδίες πρέπει να προχωρήσουν σε εκλογές μέχρι τις 30/5. Με λίγα λόγια, υπήρξε «lex imperfecta», ένας νόμος ατελής, που στην ουσία του δεν είχε «προβλέψει» για κύρωση ή για κάποια τιμωρία στην διοίκηση. Αυτό ήταν το κεντρικό κομμάτι στην παρέμβαση του Μπαλτάκου (το οποίο αποδέχθηκε το Πρωτοδικείο) και στην ουσία τονίζεται – με… δικαστική βούλα πλέον – ότι η διοίκηση συνεχίζει κανονικά το έργο της, αφού προκήρυξε εκλογές, οι οποίες δεν έγιναν λόγω παρέμβασης από εξωγενείς παράγοντες.
Με βάση τα δεδομένα, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την διεξαγωγή των εκλογών σε συγκεκριμένη ημερομηνία καθώς οι αιτήσεις Λιόλιου και Φασούλα ζητούσαν εκλογές έως τις 25 Ιουλίου, ωστόσο απορρίφθηκαν! Δεν υπάρχει δηλαδή deadline και η τωρινή ηγεσία της ΕΟΚ μπορεί να… τραβήξει μέχρι και τον Νοέμβριο, αν το θελήσει φυσικά ή αν δεν υπάρξει κάποια νέα νομοθετική παρέμβαση. Από την στιγμή που το Πρωτοδικείο απορρίπτει τα αιτήματα «κατ’ ουσίαν» και δέχεται το σκεπτικό που ήδη αναλύσαμε, δεν γίνεται να υπάρξει αλλαγή στην διοίκηση, που με την σειρά της, αν το επιθυμεί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, μπορεί να κηρύξει εκλογές τον Νοέμβριο! Με όλα τα επακόλουθα που μπορεί να προκύψουν σε όλα τα επίπεδα από αυτή την εξέλιξη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου