Στο Τούρκου της Φινλανδίας θα βρεθούν σήμερα η Νικόλ Κυριακοπούλου του ΑΓΕΣ Κάμειρος και ο Λυκούργος Τσάκωνας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 4ο Challenge της IAAF στη φετινή σεζόν.

Η Κυριακοπούλου προέρχεται από την πολύ καλή παρουσία στο μίτινγκ “Χανιά 2018”, όπου ξεπέρασε τα 4,72 μ. κι έδειξε πως είναι σε θέση να επιστέψει σε ακόμη μεγαλύτερα άλματα.

Η “χάλκινη” στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου θα έχει την ευκαιρία να κάνει έναν ακόμη δυνατό αγώνα, κόντρα σε σπουδαίες αθλήτριες όπως η Γαλλίδα, Νινόν Γκιγιόν -Ρομαρίν, αλλά και η Ρωσίδα Ολγα Μούλινα. Η Κυριακοπούλου επέστρεψε στην αγωνιστική δράση το χειμώνα, ύστερα από τη γέννηση της κόρης της και πλέον δείχνει να έχει ανακάμψει σε μεγάλο βαθμό, αφού είναι σε θέση να κυνηγά άλματα ανάλογα των δυνατοτήτων της

Στο Τούρκου θα είναι και ο πρωταθλητής των 200 μ. Λυκούργος Τσάκωνας, που έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 20.62 και έδειξε πως είναι σε θέση να σημειώσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Ο έμπειρος πρωταθλητής μας, ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, στο Τούρκου θα κάνει τον τρίτο του αγώνα στη σεζόν, στην ουσία, όμως, τον πρώτο δυνατό. Στην ίδια κούρσα ξεχωρίζουν οι Νοτιοαφρικανοί Λουξόλο Ανταμς (20.01) και Ανάσο Τζομποντβάνα (20.07) και φυσικά ο Τούρκος Ραμίλ Γκουλιέγιεβ με φετινό 20.11.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ