Έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών δίνει ο δήμος Ρόδου. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που γιορτάζεται σήμερα 5η Ιουνίου, ο δήμος Ρόδου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, τον ΔΟΠΑΡ και τη δημοτική κοινότητα Ρόδου υλοποιεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους για το οποίο μίλησε η αντιδήμαρχος κα Λίτσα Κρεμαστινού σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες.
«Στις 5 Ιουνίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Από την 1η έως και τις 12 Ιουνίου σε συνεργασία του Δήμου Ρόδου, της Διεύθυνσης Πρασίνου, της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ υλοποιούμε μία σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στην ημέρα αυτή. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και αυτό μας δίνει ιδιαίτερη χαρά. Κάθε βράδυ, μετά τις 7 ο πεζόδρομος απέναντι από το ΑΚΤΑΙΟΝ προσελκύει μικρούς και μεγάλους οι οποίοι έρχονται να παρακολουθήσουν τα δρώμενα που φιλοξενούνται στο μικρό τρούλο. Το κέντρο της πόλης έχει αποκτήσει ζωή και αυτό είναι ευχάριστο.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συλλόγους, τις σχολές και τις επιχειρήσεις που παίρνουν μέρος και μας βοηθούν να πραγματοποιήσουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Υπόσχομαι ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε αυτό το δεκαήμερο των εκδηλώσεων να καθιερωθεί. Ωφελεί την πόλη, την αγορά και αν μη τι άλλο ψυχαγωγούνται οι πολίτες», είπε η κα Κρεμαστινού.
Σήμερα Τρίτη, οι εκδηλώσεις στη μικρή ροτόντα απέναντι από το ΑΚΤΑΙΟΝ ξεκινούν από τις 9 το πρωί. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική ενημερωτική δράση για μαθητές του δημοτικού σχετικά με την βιολογική αντιμετώπιση των ασθενειών των φυτών από την εταιρεία Bio-insecta. Με τη συγκεκριμένη εταιρεία έχει συνεργαστεί ο δήμος Ρόδου για την αντιμετώπιση ασθένειας του ιβίσκου με τη χρήση πασχαλίτσας. Μετά την εκπαιδευτική δράση, οι μαθητές του δεύτερου πειραματικού σχολείου Ρόδου θα παρουσιάσουν τις μακέτες και τα μουσικά όργανα που έχουν κατασκευάσει από ανακυκλώσιμα υλικά. Στις 7 το βράδυ θα ψυχαγωγήσει το κοινό η φιλαρμονική του δήμου Ρόδου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συναυλία από το τοπικό μουσικό συγκρότημα Rhodes Blues Project.
Τις υπόλοιπες μέρες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται μετά τις 7 το απόγευμα και θα περιλαμβάνουν χορευτικά σόου, συναυλίες κλπ.

Παραλαβή
απορριμματοφόρου
Για τις προτεραιότητες του δήμου Ρόδου σε ό,τι έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος μίλησε χθες ο δήμαρχος Ρόδου , κ. Φώτης Χατζηδιάκος με αφορμή την παραλαβή του 4ου απορριμματοφόρου που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους μπλε κάδους.
«Η δημοτική αρχή προβαίνει σε κάποιες ενέργειες για την προστασία περιβάλλοντος. Κυρίαρχος στόχος η υπογραφή διυπουργικής απόφασης ώστε μέσω ΣΔΙΤ να προσχωρήσουμε σε μεγάλη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων.
Παραλάβαμε σήμερα το 4ο κατά σειρά απορριμματοφόρο από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης μετά τα τρία που είχαμε παραλάβει τον Αύγουστο 2017. Παράλληλα, έχουν φθάσει τα σχετικά δικαιολογητικά και την επόμενη εβδομάδα θα υπογράψουμε με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης στην Αθήνα τη σύμβαση για τα 4 μικρά απορριμματοφόρα. Θα παραλάβουμε μαζί με τα μικρά απορριμματοφόρα 500 πρόσθετους μπλε κάδους και άλλους 150 μπλε κώδωνες για τα μπουκάλια για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός λειτουργίας του ΚΔΑΥ. Και αυτό το απορριμματοφόρο που παραλάβαμε σήμερα θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τους μπλε κάδους», είπε ο κ. Χατζηδιάκος και σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού μέσω των ΜΜΕ. Ο δήμαρχος εμφανίσθηκε αισιόδοξος για τη συμμετοχή των Ροδιτών στην εκστρατεία ανακύκλωσης.
«Ξεκινήσαμε καμπάνια μέσω ΜΜΕ ώστε το ΚΔΑΥ να ξεπεράσει ακόμη και τις προσδοκίες της εταιρείας ανακύκλωσης. Έτσι πιστεύω ότι θα πετύχουμε το στόχο μας. Αυτή τη στιγμή καλύπτουμε ένα μεγάλο μέρος των αναγκών της πόλης της Ρόδου και των τουριστικών περιοχών αλλά δεν γίνεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς η συλλογή στις υπόλοιπες ενότητες. Τα μικρά οχήματα μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε στην Παλιά Πόλη και στη Λίνδο όπου δεν χωράνε τα μεγάλα», είπε ο κ. Χατζηδιάκος ο οποίος ενημέρωσε παράλληλα ότι έχουν ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες για την μεταφορά την επόμενη εβδομάδα των δύο σπιτιών ανακύκλωσης από την Ψαροπούλα στο στάδιο Καλλιπάτειρα και από Παλιά την Πόλη στο Πάρκο Γοργοποτάμου, ενώ άλλα δύο νέα χωροθετούνται σε Ανάληψη και Ιαλυσό.

Συνάντηση με Φάμελλο
Το απόγευμα της Πέμπτης ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος πρόκειται να έχει συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο για τη συζήτηση λήψης μέτρων σχετικά με την προστασία του Πλατονιού αλλά και των παραγωγών. Στη συνάντηση θα συμμετέχει και ο κ. Νίκος Θεοδωρίδης προϊστάμενος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Τέλος ο κ. Χατζηδιάκος θα έχει συνάντηση με στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ για να συζητήσει σχετικά με το πρόγραμμα Smart City ώστε να γίνει η Ρόδος η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που θα έχει σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στόχος είναι να χρησιμοποιούνται ηλεκτρικά οχήματα για τη μεταφορά των οδηγών από τους χώρους στάθμευσης περιφερειακά της πόλης στο Μαντράκι.
Σημειώνεται ότι ο κ. Φάμελλος με αφορμή την επίσκεψή του στη Ρόδο, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού συνεδρίου της περιφέρειας που έγινε τον πρόσφατα στη Ρόδο ενημερώθηκε σε πρώτη φάση για το θέμα και γνωρίζει αρκετά γύρω από το τι συμβαίνει στο νησί.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ