Με επίσχεση εργασίας απειλεί η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) τον ΕΟΠΥΥ αν, μεταξύ άλλων, δεν υπάρξει άμεσα συμφωνία για σύμβαση με το σύνολο των κλινικών και όχι κάθε μια ξεχωριστά και εάν δεν αποπληρώσει ο οργανισμός όσα χρωστά τους ιδιοκτήτες των κλινικών.

Απ’ την πλευρά του ο ΕΟΠΥΥ εξηγεί ότι είναι προφανές ότι και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι το σύνολο των αιτημάτων δεν μπορούν να γίνουν δεκτά και είναι ως εκ τούτου «είναι προσχηματικά».

«Τονίζουμε, ότι η απόφασή τους αυτή πλήττει πρωτίστως και κυρίως τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα υποστούν επιβάρυνση και ταλαιπωρία για ακόμη μία φορά. ​Όσες κλινικές επιλέξουν να προχωρήσουν σε δήλωση επίσχεσης εργασίας προς τον Οργανισμό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι προβαίνουν σε μονομερή παράλειψη παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

​Στο πλαίσιο αυτό, η άρνηση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, με βάση τους όρους της σύμβασης, συνιστά παραβίαση ουσιωδών όρων της σύμβασης και θα επιφέρει την άμεση διακοπή της σύμβασής τους με τον ΕΟΠΥΥ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ