Τοπικές Ειδήσεις

Επιστολή του Ι.Σ.Ε.Κ. για την επιτάχυνση των εμβολιασμών στην Κάλυμνο

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς τον Γενικό Γραμματέα

Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

κ. Μάριο Θεμιστοκλέους

Θέμα: «Επιτάχυνση των εμβολιασμών στην Κάλυμνο».

Αξιότιμε κ. Γενικέ

Όπως ήδη γνωρίζετε η Κάλυμνος από σήμερα είναι σε καθολικό lockdown λόγω των 106 κρουσμάτων covid-19 του τριημέρου 2-4 Μαΐου και των πολλών καθημερινών κρουσμάτων του Φεβρουαρίου -Μαρτίου- Απριλίου που ήταν συνέχεια σε βαθύ κόκκινο.

Θεωρούμε ότι η μόνη ενδεδειγμένη λύση για να λυθεί αυτό το μείζων πρόβλημα είναι να αποστείλετε περισσότερα εμβόλια ούτως ώστε να λειτουργήσει άμεσα το 2ο εμβολιαστικό κέντρο που ήδη υπάρχει στο νοσοκομείο Καλύμνου και σας θέτουμε το παράδειγμα ότι για την ηλικιακή

ομάδα 40-44 η πλατφόρμα τους κλείνει ραντεβού στον Αρχάγγελο της Ρόδου που απέχει 180 ναυτικά μίλια από την Κάλυμνο.

Το ίδιο ίσχυε και για την ηλικιακή ομάδα 60-64, που μετά από έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και των αρμόδιων φορέων του νησιού μας, το πρόβλημα λύθηκε πριν από λίγο καιρό.

Σας παρακαλούμε πολύ όπως δώσετε άμεσα λύση γιατί το ιικό φορτίο στο νησί μας είναι πολύ αυξημένο και πρέπει άμεσα να εμβολιαστεί ένα ποσοστό τουλάχιστον του 50% έτσι ώστε να δημιουργηθεί η ανοσία της αγέλης και με αυτό τον τρόπο θα ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους για τη ζωή των νησιωτών συμπολιτών μας και η Κάλυμνος θα επανέλθει γρήγορα στην κανονικότητα.

Για τον Ι.Σ.Ε.Κ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΥΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΥΡΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου