Τοπικές Ειδήσεις

Την 12η Απριλίου 2019 η «εκκαθάριση» της ΡΟΔΩΝ ΑΕ στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ρόδου

Για την 12η Απριλίου 2019 προσδιορίστηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ρόδου κ. Ευάγγελο Μανδρακό, η συζήτηση της πορείας της «εκκαθάρισης» της πολύπαθης δημοτικής επιχείρησης «ΡΟΔΩΝ ΑΕ» σε ικανοποίηση αιτήματος του επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ κ. Γεωργίου Υψηλάντη.
Δύο μέρες ενωρίτερα θα συνέλθει σε συνεδρίαση η γενική συνέλευση της εταιρείας με εκπρόσωπο από τον Δήμο Ρόδου τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ρόδου κ. Αντώνη Μανωλάκη, προκειμένου να εγκρίνει τους ισολογισμούς χρήσης των ετών από το 2008 έως το 2018 και την υποβολή αυτών αρμοδίως.
Ο εκκαθαριστής δικηγόρος κ. Μάριος Μαραβέλιας πέραν των ισολογισμών θα αιτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει την επίσπευση της εκκαθάρισης.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» η εταιρεία, που εξακολουθεί να εισπράττει σημαντικά ποσά από μισθώματα δημοτικών ακινήτων συμπεριλαμβανομένου και του Καζίνο της Ρόδου, δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τους σκοπούς της εκκαθάρισης, ενώ παραμένει η εκκρεμότητα με την αποπληρωμή οικονομικών υποχρεώσεών της έναντι προμηθευτών.
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει παρέλθει σημαντικός χρόνος χωρίς καν να έχει κινηθεί η διαδικασία σύνταξης πίνακα με τις απαιτήσεις και την αποπληρωμή αυτών πλήν εκείνων έναντι του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών Οργανισμών, που φέρονται να έχουν ρυθμιστεί.
Με δεδομένο ωστόσο ότι η υπό εκκαθάριση εταιρεία διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα η λογοδοσία είναι επιβεβλημένη στο δημοτικό συμβούλιο.
Ο δικηγόρος κ. Μάριος Μαραβέλιας, ειδικός εκκαθαριστής ανέλαβε καθήκοντα τον Μάιο του 2011 και μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση αλλά ουσιαστικά δεν έχει κινηθεί η διαδικασία κατάρτισης του πίνακα των πιστωτών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου