Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση Στέφανου Δράκου με την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου

Επιτακτική ανάγκη δημιουργίας πολιτιστικού κέντρου στη Ρόδο
& παραχώρηση χώρων στους Πολιτιστικούς Συλλόγους

Τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου Παναγιώτη Εγγλέζο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, είχε τη χαρά και την τιμή να συναντήσει ο Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου.
Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συνομιλίας τους, τα μέλη της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, εξέφρασαν στον Δρα. Στέφανο Ι. Δράκο, πάγια αιτήματα τους, που αφορούν στην επιτακτική ανάγκη δημιουργίας Πολιτιστικού Κέντρου στη Ρόδο και στη διάθεση χώρων για τη στέγαση των συλλόγων, από τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες, όπου δεν υπάρχουν.
Τονίζοντας τη σπουδαιότητα της δράσης των πολιτιστικών συλλόγων, οι οποίες έχουν ως στόχο την προβολή της Ρόδου και της ιστορίας της και την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου, προχώρησε στην καταγραφή των αιτημάτων τους και στην αποστολή προς τους καθ’ ύλην αρμοδίους, σχετικής επιστολής.
Ακολουθεί η επιστολή αυτούσια:

Ρόδος, 3 Απριλίου 2019
Αρ. Πρωτ.: 62

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. ΡΟΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΑΝΔΡΑΚΟ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1. ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΟΔΟΥ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟ
2. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΟΥ
3. ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΓΓΛΕΖΟ & ΜΕΛΗ Δ.Σ.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΡΟΔΟΥ

Θέμα: Επιτακτική ανάγκη δημιουργίας πολιτιστικού κέντρου στη Ρόδο
& παραχώρηση χώρων στους Πολιτιστικούς Συλλόγους

Αγαπητέ πρόεδρε,

Με αφορμή τη συνάντησή μου με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου Παναγιώτη Εγγλέζο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, σας επαναφέρω το πάγιο αίτημά τους για την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας Πολιτιστικού Κέντρου στη Ρόδο.
Ο Δήμος Ρόδου, αντιλαμβανόμενος τις ανάγκες των Πολιτιστικών Συλλόγων, αλλά και την ουσιαστική προβολή της ιστορίας αυτών, οφείλει να προχωρήσει στην παραχώρηση κατάλληλου χώρου για τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου, όπου θα εκτίθενται οι παραδοσιακές φορεσιές της Ρόδου, κομμάτια της παράδοση και της λαογραφίας του τόπου μας, ενώ θα προβάλλονται τα ήθη και τα έθιμά μας.
Το πολιτιστικό κέντρο, θα χρησιμοποιείται από το σύνολο των πολιτιστικών συλλόγων που είναι ενταγμένοι στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, η οποία και θα φέρει την ευθύνη ορθής λειτουργίας του. Στον εκθεσιακό χώρο του μουσείου, εκτός των ανωτέρω, προβλέπεται να υπάρχει ένα αμφιθέατρο όπου ανά ημέρες, οι πολιτιστικοί σύλλογοι θα παρουσιάζουν χορευτικές παραστάσεις ή άλλου είδους δράσεις.
Η υλοποίηση του ανωτέρω εγχειρήματος, θα συμβάλλει πολλαπλώς στην προβολή της Ρόδου και της ιστορίας της, ενώ θα αποτελέσει πόλο έλξης και σημείο επισκεψιμότητας χιλιάδων τουριστών.
Το κόστος κατασκευής του πολιτιστικού κέντρου δύναται να χρηματοδοτηθεί από σχετικά προγράμματα, ενώ σχεδιάζεται να ορισθεί ένα συμβολικό εισιτήριο, ώστε να καλύπτεται και το κόστος συντήρησής του.
Αγαπητέ πρόεδρε,
Όπως αντιλαμβάνεστε το πάγιο αυτό αίτημα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, οφείλει να βρίσκει σύμφωνους όλους μας, αλλά ιδιαιτέρως εσάς, ως δημοτική αρχή, που στην παρούσα φάση έχετε τη δυνατότητα εκπλήρωσης του σχετικού αιτήματος και μάλιστα άμεσα. Προς αυτή την κατεύθυνση αναμένω τις έγκαιρες και ουσιαστικές ενέργειές σας.
Επίσης, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε παράλληλα για την επίλυση ενός ακόμη σοβαρού ζητήματος που αφορά στην αγαστή συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων με τις κατά τόπου κοινότητες. Αμφότεροι οφείλουν να συνεργάζονται άψογα με στόχο της ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου, αλλά και την ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών. Προς αυτή την κατεύθυνση τοπικές και δημοτικές κοινότητες, οφείλουν να προχωρήσουν κατά περίπτωση στη διάθεση χώρων για τη στέγαση των συλλόγων, όπου αυτές δεν υπάρχουν.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω τις άμεσες ενέργειές σας, προς ικανοποίηση των λογικών αιτημάτων τους.

Με εκτίμηση,
Δρ. Στέφανος I. Δράκος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου