Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα με το οποίο είχε ασχοληθεί η «δσπορ» πριν από αρκετό καιρό ήταν και το… ιστορικό ανοιχτό γήπεδο του Δωριέα, που βρίσκεται απέναντι από την «Καπνιοβιομηχανία». Το γήπεδο που είχε «γαλουχήσει» γενιές και γενιές αθλητών αλλά και φίλων του μπάσκετ, εδώ και χρόνια είναι κλειστό και απολύτως εγκαταλελειμμένο στις ορέξεις του… καιρού αλλά και των ανθρώπων. Εκεί που κάποτε έπαιζαν δεκάδες παιδιά και έκανε προπονήσεις ο ιστορικός Δ.Α.Ν.Σ. Δωριεύς (δεν υφίσταται πλέον στο μπάσκετ), βρίσκεται μόνο τσιμέντο και πολλά χόρτα, αφού έχουν αφαιρεθεί και οι μπασκέτες. Το θέμα αυτό το είχαμε αναδείξει πολλάκις με φωτορεπορτάζ, ζητώντας την παρέμβαση του Δήμου. Χθες το πρωί ο πρόεδρος του Δωριέα Τάσος Βογιατζόγλου επισκέφτηκε το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, με τον οποίο συζήτησε για την αξιοποίηση του γηπέδου. Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ροδίων για τη συνάντηση των δύο ανδρών.
«Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος με τον πρόεδρο του ΔΑΝΣ «Δωριεύς» Τάσο Βογιατζόγλου. Θέμα της συνάντησης ήταν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την αξιοποίηση του ανοιχτού γηπέδου καλαθοσφαίρισης έναντι του σχολικού συγκροτήματος του 1ου Γυμνασίου και 3ου Ενιαίου Λυκείου (πρώην κτίριο «Καπνοβιομηχανία»). Ο κ. Βογιατζόγλου παρουσίασε στο Δήμαρχο μελέτη για την ανάπλαση του γηπέδου, προς άθληση των μαθητών που φοιτούν στο Γυμνάσιο και Λύκειο αλλά και των νέων της περιοχής, με την ευθύνη λειτουργίας των σχολείων τις πρωινές ώρες και του Δωριέα τις απογευματινές.
Αμέσως μετά το Πάσχα όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου θα προβεί στις αναγκαίες παρεμβάσεις για τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση του χώρου, ενώ θα αποκατασταθούν και οι βασικές αθλητικές εγκαταστάσεις με τοποθέτηση νέων μπασκετών και παρεμβάσεις μικρής κλίμακας ώστε άμεσα τα σχολεία αλλά και ο Αθλητικός Σύλλογος να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο. Στόχος παράλληλα είναι να επικαιροποιηθούν οι μελέτες προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει σε μια συνολική παρέμβαση για τη δημιουργία ενός χρηστικού πολυχώρου αθλητισμού.
Ο δήμαρχος δήλωσε: «Η δημοτική Αρχή υλοποιεί παρεμβάσεις σε όλο το νησί με γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Η νέα γενιά βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής μας, και στοχεύουμε σε παρεμβάσεις που θα δίνουν δημιουργική διέξοδο στη νεολαία να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Ευελπιστούμε το γήπεδο του Δωριέα σύντομα να παραδοθεί προς χρήση στην τοπική κοινωνία».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ