ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επανασυζητείται υπόθεση υφαρπαγής δημοσίων ακινήτων στην Κατταβιά

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Ενώ­πιον του Πο­λυ­με­λούς Πρω­το­δι­κεί­ου Ρόδου προ­σέ­φυ­γε το Ελ­λη­νι­κό Δη­μό­σιο με κλήση για την επα­να­συ­ζή­τη­ση αγω­γής, που υπέ­βα­λε τον Ια­νουά­ριο του 2012, κατά του προϊ­στα­μέ­νου του Κτη­μα­το­λο­γί­ου Ρόδου και 12 κα­τοί­κων του νη­σιού εκ των οποί­ων οι 11 συ­γκε­κρι­μέ­νης οι­κο­γέ­νειας.

Με την χρήση της υπ’ αριθμ. ΔΚ2624/85/ΒΚ3029/2-10-86 πλα­στής από­φα­σης εξα­γο­ράς, με­τα­γρά­φη­κε στο κτη­μα­το­λό­γιο την 13η Απρι­λί­ου 1987 στην ιδιο­κτη­σία του ενός εκ των ενα­γο­μέ­νων δη­μό­σιο ακί­νη­το συ­νο­λι­κού εμ­βα­δού 8.281 τ.μ. από την με­ρί­δα ΚΜ5000 γαιών Κατ­τα­βιάς.

Με την χρήση της υπ’ αριθμ. ΔΚ2858/85/22-5-1989 oμοίως πλα­στής από­φα­σης με­τα­γρά­φη­κε στο κτη­μα­το­λό­γιο την 6η Μαΐου 1999 στην ιδιο­κτη­σία του ίδιου δη­μό­σιο ακί­νη­το της ίδιας με­ρί­δας γαιών Κατ­τα­βιάς συ­νο­λι­κού εμ­βα­δού 22.645 τ.μ.. Δη­μιουρ­γή­θη­κε νέα με­ρί­δα στην ιδιο­κτη­σία του, που ονο­μα­τί­στη­κε ΚΜ5000/330.

Τον Ιού­λιο του 2004 ένας κά­τοι­κος Βελ­γί­ου που είχε αγο­ρά­σει από εκεί­νον τμήμα του «κλεμ­μέ­νου» ακι­νή­του, εμ­βα­δού 4 στρεμ­μά­των, απέ­στει­λε εξώ­δι­κη δή­λω­ση κατά της Κτη­μα­τι­κής Υπη­ρε­σί­ας του Δη­μο­σί­ου δια­μαρ­τυ­ρό­με­νος για το γε­γο­νός ότι 10 στρέμ­μα­τα από τα 22.645 τ.μ. που είχε αγο­ρά­σει με εξα­γο­ρά από το δη­μό­σιο ο πω­λη­τής του, ήταν χα­ρα­κτη­ρι­σμέ­να ως δα­σι­κά, πράγ­μα που ο ίδιος αγνο­ού­σε με απο­τέ­λε­σμα να μην μπο­ρεί να εκ­δώ­σει άδεια οι­κο­δο­μής!

Με­τα­ξύ του τε­λευ­ταί­ου και του φε­ρό­με­νου ως δι­καιού­χου συ­νή­φθη συμ­βό­λαιο αγο­ρα­πω­λη­σί­ας που συ­νέ­τα­ξε συμ­βο­λαιο­γρά­φος την 15η Οκτω­βρί­ου 1997 (υπ’ αριθμ 6800). Το συμ­βό­λαιο αυτό, όπως απει­κο­νί­ζε­ται στα βι­βλία του κτη­μα­το­λο­γί­ου, συ­νε­τά­χθη δη­λα­δή πριν ακόμη γίνει η με­τα­γρα­φή της πλα­στο­γρα­φη­μέ­νης πρά­ξε­ως του Νο­μάρ­χη στα βι­βλία του κτη­μα­το­λο­γί­ου!

Ο ίδιος προ­χώ­ρη­σε στη συ­νέ­χεια στην πώ­λη­ση ακόμη ενός άρ­τιου και οι­κο­δο­μή­σι­μου ακι­νή­του, εμ­βα­δού 4 στρεμ­μά­των με το υπ’ αριθμ 8847/19-7-2000 συμ­βό­λαιο του ίδιου συμ­βο­λαιο­γρά­φου, που με­τα­γρά­φη­κε στο κτη­μα­το­λό­γιο Ρόδου την 26η Ιου­λί­ου 2000 σε 6 άτομα εξ αδιαι­ρέ­του.

Την 22α Ια­νουα­ρί­ου 2002 με συμ­βό­λαια του ίδιου συμ­βο­λαιο­γρά­φου ο ενα­γό­με­νος «προί­κι­σε» με τμή­μα­τα του ίδιου «κλεμ­μέ­νου» ακι­νή­του 2 παι­διά του!

Εν συ­νε­χεία τμή­μα­τα του ακι­νή­του με­τε­γρά­φη­σαν στην ιδιο­κτη­σία άλλων συγ­γε­νών του και ακόμη ένα σε δύο αγο­ρα­στές, κα­τοί­κους Ρόδου.

Το Ελ­λη­νι­κό Δη­μό­σιο με την αγωγή του ζητεί την ακύ­ρω­ση των εγ­γρα­φών στα οι­κεία βι­βλία του κτη­μα­το­λο­γί­ου της ανυ­πό­στα­της από­φα­σης εκ­ποί­η­σης του ακι­νή­του και 10 συμ­βο­λαί­ων που ακο­λού­θη­σαν για τη με­τα­γρα­φή τμη­μά­των του σε τρί­τους. Ζητεί να ανα­γνω­ρι­στούν ως άκυ­ρες 9 αγο­ρα­πω­λη­σί­ες και να δια­τα­χθεί η από­δο­σή τους στην ιδιο­κτη­σία του Ελ­λη­νι­κού Δη­μο­σί­ου αλλά και να υπο­χρε­ω­θούν οι 10 εξ αυτών να του κα­τα­βά­λουν εις ολό­κλη­ρο έκα­στος το ποσό των 459.000 ευρώ ως δια­φυ­γόν κέρ­δος και το ποσό των 200.000 ευρώ ως χρη­μα­τι­κή απο­ζη­μί­ω­ση λόγω ηθι­κής βλά­βης.

Το Ελ­λη­νι­κό Δη­μό­σιο δια­τυ­πώ­νει με την ίδια αγωγή και επι­κου­ρι­κά αι­τή­μα­τα σε πε­ρί­πτω­ση απόρ­ρι­ψης της κύ­ριας βάσης της αγω­γής του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.