Τοπικές Ειδήσεις

Επίσκεψη-αστραπή στη Ρόδο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών επικεντρώνει εκ νέου τη στρατηγική του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις διαδοχικές κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα.
Το πρωί της Τετάρτης 6 Μαρτίου 2019, προς επιβεβαίωση της «δημοκρατικής» ο κ. Μητσοτάκης θα αφιχθεί περί ώραν 10.00 με πτήση εσωτερικού στο νησί της Ρόδου, προκειμένου να απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για να κερδηθεί η μάχη της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μέσα από τη στήριξη της υποψηφιότητας του Γιώργου Χατζημάρκου.
Λίγη ώρα μετά την άφιξή του στο νησί προγραμματίζεται συνάντηση με νέους εργαζομένους σε επισκέψεις τύπου «Human Initiative» για την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Ως επί το πλείστον οι εργαζόμενοι με τους οποίους προτίθεται να συναντηθεί θα είναι ξενοδοχοϋπάλληλοι και ο τόπος συνάντησής τους θα οριστικοποιηθεί σήμερα το πρωί μετά από συνεργασία των μελών της ΝΟΔΕ με τον σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη κ. Θανάση Νέζη και τον υπεύθυνο επικοινωνίας κ. Κώστα Οικονομόπουλο.
Μια πρώτη πρόταση είναι η συνάντηση αυτή να γίνει στο κεντρικό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος “Ronda”.
Θα ακολουθήσει η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο στο γραφείο του τελευταίου αλλά και με τον υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου κ Αντώνη Καμπουράκη.
Ακολούθως θα αναχωρήσουν πεζοί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Νεστορίδειου Μελάθρου, όπου την 14.00 ώρα έχει προγραμματιστεί ανοικτή πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Εκλογές για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».
Εκεί θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και οι κ.κ. Χατζημάρκος και Καμπουράκης.
Ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις και στην παρέλαση της 7ης Μαρτίου 2019 όπως εσφαλμένως εγράφη αλλού και πρόκειται να αναχωρήσει από το νησί το απόγευμα της Τετάρτης.
Θα ακολουθήσουν επισκέψεις του κ. Μητσοτάκη στο Βόρειο Αιγαίο.
Στην Πειραιώς θεωρούν εφικτό το σενάριο να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά στην ιστορία της μέχρι και 10 ή 11 από τις 13 περιφέρειες (πλην δηλαδή της Δυτικής Ελλάδας, των Ιόνιων Νήσων και της Κρήτης, όπου βεβαίως επίσης θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για την επικράτηση των υποψηφίων που στηρίζει το κόμμα), γεγονός που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των γενικότερων πολιτικών ισορροπιών, ανεξαρτήτως αν τελικώς οι εθνικές εκλογές διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές.
Παράλληλα, η «γαλάζια» ηγεσία θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τους μεγάλους δήμους της χώρας, και ιδιαίτερα τις πρωτεύουσες των νομών και των περιφερειών, όπου θα δίνεται μεγάλη έμφαση στις κατά τόπους περιοδείες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ωστόσο, στο μικροσκόπιο της Πειραιώς μπαίνουν πλέον για τα καλά και τα εσωκομματικά «αντάρτικα», που έχουν βρει πρόσφορο έδαφος σε δήμους-κλειδιά της χώρας, προκειμένου να μην υπάρξουν συνέπειες σε επίπεδο συνοχής των τοπικών πυρήνων, αλλά και να μην παρατηρηθούν φαινόμενα αποδιοργάνωσης και αποσυσπείρωσης ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών.
«Η κομματική ηγεσία ήταν ιδιαίτερα ανοικτή σε κινήσεις στελεχών μας που θέλησαν να δώσουν το δικό τους στίγμα στις τοπικές κοινωνίες, ώστε επιτέλους να ξεφύγουμε από το μοντέλο της αυστηρά κομματικοποιημένης Αυτοδιοίκησης. Χρειάζεται προσοχή όχι μόνο για να μη χαθούν σημαντικές νίκες σε μεγάλους δήμους, αλλά και για να μην παρατηρηθούν, ενόψει δεύτερου γύρου, αλλά και ευρωεκλογών -πιθανώς και εθνικών εκλογών, φαινόμενα αποδιοργάνωσης και αποσυσπείρωσης», διαμηνύει σε όλους τους τόνους η Κεντρική Διοίκηση της ΝΔ, σχετικά με τις μεγάλες πόλεις, όπου κατεβαίνουν περισσότεροι του ενός «γαλάζιοι» υποψήφιοι.
Πρόσκληση προς κάθε ψηφοφόρο να στηρίξει και ψηφίσει την ΝΔ απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Βόλο, όπου και μίλησε προχθές σε μεγάλη συγκέντρωση για να στηρίξει και τον εκ νέου υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, που διεκδικεί την 3η διαδοχική του θητεία στην Θεσσαλία.
Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε «όσους έφυγαν από την ΝΔ να επιστρέψουν σπίτι τους, γιατί η ΝΔ τους χρειάζεται όσο ποτέ και επειδή το διακύβευμα είναι μεγάλο, δίνουμε μεγάλη μάχη για την ψυχή της Ελλάδας. Θέλουμε τη συμπόρευση ανθρώπων και από άλλους πολιτικούς χώρους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και θύμισε ότι η πρώτη κάλπη που θα στηθεί για τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου, θα είναι το πρώτο μήνυμα ήττας για την κυβέρνηση.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, έκανε επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «θα θυμόμαστε τον κ. Τσίπρα για τέσσερα πράγματα: Για το ό,τι κορόιδεψε και εξαπάτησε τους Έλληνες για να έρθει στην εξουσία, για το ό,τι μας έπνιξε στους φόρους προκειμένου να εξυπηρετήσει τα ρουσφέτια του, για τη βαθιά προβληματική συμφωνία των Πρεσπών, που αναγκάζει τον κ. Τσίπρα να μη τολμά να πάει στην Μακεδονία χωρίς προστασία και ΜΑΤ, αφού εκεί που όλοι οι Ελληνες πρωθυπυργοί είχαν πει «Όχι», εκείνος είπε «Ναι», και τέλος, θα τον θυμόμαστε για τον ευτελισμό της πολιτικής ζωής και με προέδρους του Κοινοβουλίου που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν».
Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για το κόμμα της ΝΔ και για τις νέες βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται, αφού κατάφερε να αντιμετωπίσει τη «θύελλα του λαϊκισμού» που σάρωσε την Ελλάδα, και να είναι σήμερα το μεγαλύτερο κόμμα της Ευρώπης από πλευράς εισφορών των μελών του.

«Πόλεμος» Τσίπρα – Μητσοτάκη
με φόντο τις κάλπες
Το κλίμα πόλωσης στο πολιτικό σκηνικό παραμένει αμείωτο με φόντο τις επικείμενες κάλπες καθώς τόσο ο πρωθυπουργός  όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  βρήκαν και την Κυριακή την ευκαιρία να εκτοξεύσουν εκατέρωθεν κατηγορίες.
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα μέλη της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τους τόνους θέλοντας να θέσει νέες διαχωριστές γραμμές μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ αφορά τους πολλούς και της ΝΔ τους λίγους. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι «έχει έτοιμο το ασφαλιστικό Πινοσέτ, για να ξηλώσει το δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα» ενώ υποστήριξε ότι προπαγανδίζει απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη, ότι κοροϊδεύει και ψηφοθηρεί, καταγγέλλοντάς τον ότι όταν ήταν κυβέρνηση, τσάκισε τη μεσαία τάξη σε φόρους και εισφορές, χωρίς καν αποτέλεσμα. Όσο αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε πως «η  Συμφωνία των Πρεσπών διαπέρασε οριζόντια όλα τα κόμματα. Ως ένα ζήτημα βαθιά ταυτοτικό για κάθε χώρο, ανέδειξε μια σαφέστατη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον προοδευτικό πολιτικό κόσμο και στο πολιτικό προσωπικό της πιο βαθιάς συντήρησης και της αδράνειας. Για το λόγο αυτό, οι πολιτικές μετατοπίσεις είναι απολύτως συνειδητές».
Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός «αποτελεί υβρίδιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού και ακραίας δεξιάς. Θεωρεί μάλιστα, ότι με την ακροδεξιά μετατόπιση, θα διεμβολίσει στην Ελλάδα συντηρητικά ακροατήρια».

Μητσοτάκης: Ο λαός θα στείλει τον κ. Τσίπρα εκτός της εξουσίας που τόσο αγάπησε
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Βόλο εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι μεταξύ άλλων ότι ο λαός θα στείλει τον Αλ. Τσίπρα «εκτός της εξουσίας που τόσο αγάπησε» . Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «έπνιξε τη χώρα και το σύνολο των πολιτών στους φόρους για να χρηματοδοτήσει πελατειακά ρουσφέτια και να γεμίσει το κράτος κολλητούς και φίλους και ευτέλισε την πολιτική ζωή και το ίδιο το κοινοβούλιο με τις a la carte κυβερνητικές πλειοψηφίες και τα ανταλλάγματα σε βουλευτές που έδωσαν εν λευκώ επιταγή μέσω της ψήφους τους».
Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός πρόσβαλε βάναυσα τον ελληνικό λαό και κυρίως τους Μακεδόνες με την βαθιά προβληματική συμφωνία των Πρεσπών εκχωρώντας για πρώτη φορά κάτι που καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν έπραξε, δηλαδή τη «μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα».
Σε άλλο σημείο ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει τη μαύρη προπαγάνδα. «Άκουσα για λίγο σήμερα τον κ. Τσίπρα να μιλάει στην κεντρική του επιτροπή.  Και να παρουσιάζει μια εικόνα για τη Νέα Δημοκρατία η οποία υπάρχει μόνο στο δικό του φαντασιακό κόσμο, ότι είμαστε -όλοι εσείς είστε- ένα συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερων ακροδεξιών. Αυτό μας λέει ο κ. Τσίπρας. Ότι δήθεν εμείς ταυτιζόμαστε με τους ακραίους της Ευρώπης όπως με τον κ. Ορμπάν».
Κάποιος, συνέχισε,  θα πρέπει να πει στο λογογράφο του να ακούει λίγο πιο προσεκτικά αυτά τα οποία λέω δημόσια.  Διότι πήγα στους Δελφούς και είπα δημόσια ότι εμείς αυτές τις πρακτικές στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δεν θέλουμε να τις δεχόμαστε. Και γι αυτό θα στείλω αύριο επιστολή με την οποία θα ζητώ την προσωρινή αναστολή της ιδιότητας μέλους για το κόμμα του κ. Ορμπάν. Διότι, φίλες και φίλοι, εμείς πρεσβεύουμε αξίες. Και αυτές οι αξίες είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου