Σύσκεψη με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών σε θέματα περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη, του εντεταλμένου συμβούλου Πρασίνου του Δήμου Ρόδου κ. Στέφανου Κυριαζή και υπηρεσιακών παραγόντων.
Στη συνάντηση έγινε πολλή συζήτηση για την εικόνα του νησιού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου είναι αυξημένες οι ανάγκες και πολλές φορές η αρνητική εικόνα της καθαριότητας δημιουργεί κακές εντυπώσεις στους επισκέπτες μας.
Όπως δήλωσε ο κ. Φλεβάρης: «Ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν, πρέπει να δώσουμε περισσότερο βάρος στο καθαρό περιβάλλον» και απηύθυνε έκκληση σε όλους τους ενεργούς πολίτες να βοηθήσουν το έργο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος ενημερώνοντας με κάθε τρόπο και μέσω του διαδικτύου, για κάθε παράνομη ενέργεια που πέφτει στην αντίληψή τους.
«Κάνω έκκληση σε όλους τους ενεργούς πολίτες του νησιού να μας βοηθήσουν και να μας ενημερώνουν εάν γίνονται μάρτυρες σε αμμοληψίες, ρίψη απορριμμάτων και ο,τιδήποτε προσβάλλει το περιβάλλον και τον πολιτισμό μας. Διότι με τα ευχολόγια δεν παράγουμε έργο. Οφείλουμε να προστατέψουμε την φύση, το περιβάλλον και συνεπώς, τον τουρισμό μας», τόνισε ο αντ/ρχης.
Ο κ. Κυριαζής ζήτησε να γίνει ενημέρωση για το Σχέδιο Διαχείρισης σε θέματα περιβάλλοντος, ενώ τέθηκε στο τραπέζι και πρόταση για την διεξαγωγή ημερίδας που θα γίνει  σε συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου Ρόδου.
Ο κ. Φλεβάρης είπε ακόμη πως είχε συναντήσεις και με άλλους φορείς ενόψει της τουριστικής περιόδου: «Συναντήθηκα με τα δύο σωματεία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων (στο εργατικό κέντρο) και των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων (στο Φαληράκι) ενόψει της νέας σεζόν. Στις συναντήσεις συμμετείχε και ο εντεταλμένος κ. Ευστρατίου. Συζητήσαμε για μια καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών ώστε να παρέχουμε πιο άρτιες υπηρεσίες στους τουρίστες μας. Πιστεύω πως απαιτείται συντονισμός ενεργειών σε όλα τα επίπεδα ώστε να είμαστε έτοιμοι για τη νέα σεζόν» τόνισε ο κ. Γ. Φλεβάρης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ