Ικανοποίηση εκφράζει το Μέγαρο Μαξίμου για το αποτέλεσμα της σύσκεψης των Πολιτικών Αρχηγών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «παρά τις επιμέρους διαφωνίες, οι πολιτικές δυνάμεις συμφώνησαν σε μία κοινή γραμμή στο προσφυγικό».

«Η Κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατέληξε σε κοινό ανακοινωθέν στη βάση της εισήγησης του πρωθυπουργό» αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

Θεωρούμε θετικό ότι εν μέσω μιας πρωτοφανούς προσφυγικής κρίσης που ταλανίζει την Ελλάδα και την Ευρώπη, έξι πολιτικές δυνάμεις παρά τις επί μέρους διαφωνίες τους συμφώνησαν σε μία ενιαία εθνική στρατηγική σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα.

«Στόχος της Ελλάδας τόσο στην Σύνοδο Ε.Ε.-Τουρκίας όσο και στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας είναι να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για την αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, με μείωση των ροών στην Τουρκία, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στην Ελλάδα, δίκαιη κατανομή βαρών και ευθυνών εντός της Ε.Ε., και συνέπειες για όσους δεν τηρούν τις κοινές αποφάσεις» καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη έκανε λόγο για κοινή εθνική στρατηγική στη βάση του κυβερνητικού σχεδίου.

Όπως έγραψε ο πρωθυπουργός:

Κοινή εθνική στρατηγική στη βάση του κυβερνητικού σχεδίου. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στην Ελλάδα, μείωση των ροών στην Τουρκία,

Δίκαιη κατανομή ευθύνης εντός Ε.Ε., συνέπειες για όσους δεν τηρούν κοινές αποφάσεις. Στη Σύνοδο Κορυφής η Ελλάδα εκπροσωπεί αξίες,

Στο Ανώτ. Συμβ. Συνεργασίας στη Σμύρνη την Τρίτη, αναζητούμε λύσεις για τον τερματισμό της εκμετάλλευσης στο Αιγαίο από διακινητές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ