Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο νησί μας, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, Ημερίδα με θέμα «Κυκλοφοριακή Αγωγή – Οδική Ασφάλεια στη Λέρο».

Η Ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λέρου σε συνεργασία με την Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής και έλαβε χώρα στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λακκίου, ενώ περιελάμβανε ενημέρωση των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων του νησιού, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής και την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου. Μέλη της ΕΥΘΥΤΑ μάλιστα, παρουσία της κυρίας Καρύδη Ελένης, υλοποίησαν εκπαιδευτικά προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής στα Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκλεκτοί προσκεκλημένοι, τους οποίους και ευχαριστούμε. Ανάμεσά τους ήταν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κύριος Ν. Ράπτης από Ρόδο, ο αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Κω, κύριος Δ. Καπανδρίτης, ο Βουλευτής του νομού μας, κύριος Δ. Γάκης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κύριος Χρ. Μπάρδος από Ρόδο, ο Δήμαρχος Λειψών κύριος Φ. Μάγγος, ο κύριος Γ. Καμίτσης, μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου από Πάτμο. Επίσης χαιρετισμό απέστειλε με επιστολή του ο Βουλευτής κύριος Μ. Κόνσολας.

Από Λέρο επίσης, παραβρέθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, ο Δήμαρχος Λέρου κύριος Μ. Κόλιας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ι. Κωνσταντινίδης, Ι. Σοροκάκης, Νεκτάριος Μπίλλης και Φρ. Τζανουδάκη, ο Έπαρχος Καλύμνου κύριος Ι. Θεμέλαρος, ο Λιμενάρχης Λέρου κύριος Δ. Μπότσης, ο Διοικητής της ΥΝΤΕΛ κύριος Αντ. Καραουλάνης, η Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου κυρία Αθ. Κουτσοδόντη, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κυρία Λ. Σαρικά, ο Προϊστάμενος των Γ.Α.Κ. κύριος Γ. Τραμπούλης, εκπαιδευτικοί του νησιού, πολλοί και εκλεκτοί συμπολίτες μας.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης, όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η ημερίδα:

  • Τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, κύριο Γεώργιο Ουρσουζίδη, για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μας.
  • Τον Βουλευτή του νομού μας, κύριο Δ. Γάκη, που στάθηκε αρωγός από την πρώτη στιγμή αποδεικνύοντας ότι η κοινή αγάπη για τον τόπο και τους συμπολίτες μας και δη για τους νέους, μάς ενώνει και είναι πέρα και πάνω από τις όποιες πολιτικές αποχρώσεις.
  • Τον Δήμαρχο Λέρου, για την άψογη συνεργασία και την ουσιαστική στήριξή του… χωρίς την οποία, ίσως να μην είχε υλοποιηθεί αυτό το δύσκολο εγχείρημα.
  • Τον Αστυνομικό Διευθυντή Κω, κύριο Κ. Κοκορόσκο και τον Διοικητή της Τροχαίας Κω, κύριο Β. Πλατώνη, για την αμεσότητα και την ειλικρινή διάθεση να συμβάλλουν με τις πολύτιμες γνώσεις τους στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
  • Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ιδιαίτερα τον κύριο Χρ. Μπάρδο, που έσπευσε να στηρίξει την όλη προσπάθεια με την πολύτιμη για εμάς εμπειρία του.
  • Την κυρία Καρύδη και την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, γιατί είναι πάντα κοντά στα παιδιά μας, κοντά στα σχολεία μας, δίνοντας ξεχωριστά μαθήματα ζωής!!!!
  • Τους μαθητές και τους καθηγητές του ΕΠΑΛ, που με πολλή όρεξη και μεράκι συμμετείχαν εποικοδομητικά στην Ημερίδα παρουσιάζοντας προσωπική δουλειά τους, με τρόπο πραγματικά ουσιαστικό.
  • Τον Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Λέρου, που με ξεχωριστή ευαισθησία και εντυπωσιακή προθυμία έτρεξε από την πρώτη κιόλας στιγμή και βοήθησε σημαντικά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της Ημερίδας.
  • Τέλος, τους επαγγελματίες του νησιού και ιδιαίτερα τον κύριο Ν. Μπήτρο (ξενοδοχείο Castello), τον κύριο Ευ. Ασβεστά (Crithoni Paradise), τον κύριο Β. Ελένη (ΚΗΠΟΡΑΜΑ), τον κύριο Θ. Σκορδάλλη (Εστιατόριο ΙΣΤΙΟΝ), τα ασφαλιστικά γραφεία Μιχάλη Αράπη και Στέλλας Αράπη, την Blue Star, καθώς και τον Εμπορικό Σύλλογο Λέρου. Η βοήθεια όλων ήταν πολύτιμη!!!!

Αικατερίνη Εμμανουήλ

Δημοτική Σύμβουλος – Υπεύθυνη συντονισμού και οργάνωσης της Ημερίδας

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ