Ρεπορτάζ

Δέχεται πίεση και το Νοσοκομείο Ρόδου!

Η έξαρση της γρίπης και των λοιμώξεων του αναπνευστικού έκαναν έντονη την εμφάνισή τους και στην Ρόδο.
Καθώς η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη των ιώσεων, η Ρόδος δεν μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, από το διάστημα και πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μέχρι και την εβδομάδα που διανύουμε, το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, δέχεται ήδη πίεση:
«Η κατάσταση με την εποχιακή γρίπη και τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, είναι πολύ πιεστική. Άλλες χρονιές (προ covid εποχές) αυτά τα περιστατικά, τα αντιμετωπίζαμε από τον Φεβρουάριο κι έπειτα. Τώρα εμφανίσθηκαν δύο μήνες νωρίτερα.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου εισάγονται καθημερινά για νοσηλεία αρκετοί συμπολίτες μας με λοιμώξεις του αναπνευστικού και πνευμονίες -που είτε έχουν επιβαρυμένη υγεία, είτε αντιμετωπίζουν άλλα νοσήματα. Τα περιστατικά του covid πλέον, έχουν σταθεροποιηθεί –δηλαδή δεν παρουσιάζουν αύξηση, αν και υπάρχει μικρός αριθμός ασθενών που νοσηλεύονται στο Γ.Ν.Ρόδου», δήλωσε στην «δημοκρατική» ο κ. Στέλιος Καραταπάνης, διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας.
Ωστόσο, δεν παρουσιάζονται ελλείψεις σε φάρμακα στο Γ.Ν.Ρόδου (αντιβιοτικά κ.λπ.) ενώ μέχρι στιγμής οι κλινικές λειτουργούν υπό κανονικές συνθήκες, παρά τα αυξημένα περιστατικά που εμφανίζονται σωρηδόν.
Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες αναμένουν περαιτέρω έξαρση της γρίπης και των λοιμώξεων του αναπνευστικού μέσα στις προσεχείς δύο με τρεις εβδομάδες.
«Στην Ρόδο, δεχόμαστε πίεση αλλά τουλάχιστον δεν βρισκόμαστε σε… ασφυξία. Ωστόσο, οι μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες, οι πιο ευπαθείς και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Να φοράνε προστατευτική μάσκα, να αποφεύγουν τους χώρους με μεγάλο συνωστισμό (ακόμη και αν είναι εξωτερικοί) και να φροντίζουν με πολλή προσοχή την ατομική τους προστασία. Είμαστε σε μια δύσκολη φάση και απαιτείται προσοχή», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Καραταπάνης.
Σημειώνεται πως οι ειδικοί αναφέρουν σε εκτιμήσεις τους, ότι τα κρούσματα γρίπης, αναμένεται να φθάσουν τα 300.000 – 350.000 την εβδομάδα στο επόμενο διάστημα.
Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να αποτελεί σημείο ανησυχίας ή πανικού, γιατί το σύστημα υγείας της χώρας μας, μπορεί να διαχειριστεί τέτοιου είδους πίεση, αφού πέρυσι υπήρχαν 70.000 κρούσματα covid σε καθημερινή βάση ενώ τώρα, 40.000 – 45.000 περιστατικά γρίπης.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ
ΜΑΘΗΤΩΝ
Σημειώνεται πως με την έξαρση των κρουσμάτων της γρίπης, πολλοί μαθητές τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αναγκάζονται να απουσιάζουν από τα μαθήματά τους.
Το υπουργείο Παιδείας, προέβη σε σχετική πρόβλεψη ώστε να καταχωρίζονται, χωρίς όμως να προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών εξαιτίας του επιδημικού ρεύματος της γρίπης.
Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, η οποία και εστάλη στις μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο εκάστοτε Σύλλογος Διδασκόντων, θα καταχωρίζει χωρίς να προσμετρά τις απουσίες, έπειτα από την προσκόμιση από τους μαθητές που έλειπαν πρόσφατης βεβαίωσης δημοσίου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου