Ειδήσεις

Προκλητική απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ στις δηλώσεις Δένδια

Σε μία ακόμη πρόκληση εναντίον της ελληνικής πλευράς προέβη το βράδυ της Τρίτης ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς, απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «οι αντιτουρκικές δηλώσεις που κάνει σχεδόν καθημερινά ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Δένδιας είναι λαϊκιστικοί και μη ρεαλιστικοί ισχυρισμοί που δεν υπηρετούν την ειρήνη και τη σταθερότητα».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αυτή η προκλητική ρητορική δεν είναι συμβατή ούτε με τις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε με το πνεύμα των Διερευνητικών επαφών  που έχουμε ξαναρχίσει με την Ελλάδα».

«Αυτές οι αυταπάτες του Δένδια αποτελούν περαιτέρω απόδειξη ότι η Ελλάδα προτιμά την ένταση αναζητώντας βοήθεια από τρίτα μέρη και δημιουργώντας τεχνητές συμμαχίες κατά της Τουρκίας, αντί να επιλύει τα διμερή της ζητήματα και να αναπτύσσει σχέσεις μέσα από έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με τη χώρα μας. Οι χώρες με αυτοπεποίθηση δεν επιδεικνύουν τέτοια συμπεριφορά», είπε ο Μπιλγκίτς.

Ανέφερε επίσης ότι «η Ελλάδα αφενός προβάλλει διεκδικήσεις κατά της χώρας μας που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και αφετέρου συνεχίζει τις μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις και ενέργειες που αυξάνουν την ένταση και οι οποίες είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο, τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Μεσόγειο».

Επιπλέον, δήλωσε ότι η Άγκυρα «απορρίπτει τον χαρακτηρισμό από την πλευρά της Ελλάδας ως “απειλή” την πρόθεση της χώρας μας να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της και τις προσπάθειές της να δημιουργήσει μια μη ρεαλιστική αντίληψη προς αυτή την κατεύθυνση».

«Εάν υπάρχει απειλή στην περιοχή, αυτή η απειλή προκύπτει από τις μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας που αυξάνουν την ένταση», ανέφερε.

«Καλούμε την Ελλάδα για άλλη μια φορά να επιστρέψει στην κοινή λογική και να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες, αντί να προβαίνει σε προκλητικές ρητορικές και δραστηριότητες με λαϊκιστικά κίνητρα», κατέληξε ο Μπιλγκίτς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου