Τοπικές Ειδήσεις

Ολα είναι έτοιμα στα Δωδ/νησα για το άνοιγμα των σχολείων

Ολα είναι έτοιμα στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά του Νομού Δωδεκανήσου για το άνοιγμα των σχολείων.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τόσο η Πρωτοβάθμια όσο και οι Σχολικές Επιτροπές είναι πανέτοιμες για να υποδεχτούν τους μαθητές, καθώς η εκπαιδευτικοί θεωρούν πως είναι πολύ καλύτερο να βρίσκονται τα παιδιά στα σχολεία τους και όχι πίσω από έναν υπολογιστή.
ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρόδου κ. Σάββα Χριστοδούλου, που μίλησε στην «δημοκρατική» έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες και ενέργειες για το πρώτο κουδούνι’ της χρονιάς!
«Με το άνοιγμα των σχολείων ξανά, θα προβώ σε κατανομή πιστώσεων σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί της Ρόδου –Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ. Μιλάμε για ένα ποσόν της τάξης των 100.000 – 110.000 ευρώ. Η κατανομή θα γίνει άμεσα: δηλαδή με το άνοιγμα, θα έχουν στα ταμεία τους τα χρήματα, για να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα χωρίς κανένα πρόβλημα. Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρόδου, θα πιστώσει τα χρήματα στα ταμεία για τις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν. Όσον αφορά στο θέμα της καθαριότητας, οι 190 περίπου καθαρίστριες είναι έτοιμες να επιστρέψουν κανονικά στα καθήκοντά τους, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα».
Στο ίδιο μήκος κύματος, και η τοποθέτηση του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρόδου κ. Θανάση Βυρίνη, ο οποίος δήλωσε στην «δημοκρατική» ότι όλα είναι έτοιμα:
«Ο Δήμος Ρόδου, έχει προβλέψει από τον περασμένο Σεπτέμβριο να υπάρχει μεγάλος αριθμός καθαριστριών για όλα τα σχολεία συν την εταιρεία που δραστηριοποιείται στις απολυμάνσεις. Επομένως, η Ρόδος και τα σχολεία της είναι πανέτοιμα για να ανοίξουν. Όσον αφορά στα μέτρα, τηρούνται κανονικά, τα πρωτόκολλα εφαρμόζονται ενώ θα γίνονται και τα σελφ τεστ που θα μας πει η κυβέρνηση. Επομένως, τα παιδιά θα επιστρέψουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον». Σχετικά με τις πιστώσεις, λίγο πριν τις γιορτές, δόθηκαν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τον Δήμο Ρόδου και θα ακολουθήσουν και άλλες. Πέρσι ήταν 230.000 ευρώ για όλο τον χρόνο και φέτος θα είναι το ίδιο–πέρα από τις ΚΑΠ που λαμβάνει η Σχολική Επιτροπή κάθε τρίμηνο (180.000 ευρώ).
ΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως ανέφερε προχτές ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης, τηρώντας τα πρωτόκολλα και με βάση τις οδηγίες του υπουργείου, θα ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου 2022.
«Εάν αλλάξει κάτι για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς θα το εφαρμόσουμε. Είμαστε όμως έτοιμοι από κάθε άποψη.
Όσον αφορά στις παρεμβάσεις, έχουμε προχωρήσει σε τρεις βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι».
Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου είναι επίσης έτοιμη για το άνοιγμα των σχολείων. Σύμφωνα με τον διευθυντή κ. Μπάμπη Ψαρά, θα ακολουθηθούν όλες οι οδηγίες που ανακοινώνουν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας συν τα πρωτόκολλα που ίσως να προσαρμοστούν διαφορετικά.
«Μέχρι που έκλεισαν τα σχολεία, δεν υπήρξαν προβλήματα. Τα κρούσματα που σημειώθηκαν στη σχολική κοινότητα, ήταν λιγότερα, αναλογικά με τα κρούσματα στον γενικό πληθυσμό. Είναι γεγονός πως τα σχολεία, δεν συμμετέχουν στη διασπορά των κρουσμάτων. Τα κρούσματα έρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον και όχι μέσα από τα σχολεία. Στη συντριπτική πλειονότητα, δεν κολλούν τα παιδιά, το ένα το άλλο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΕΙ
Η τελική απόφαση για τις σχολικές μονάδες θα ισχύσει και για τα φροντιστήρια και τα ΑΕΙ. Τη Δευτέρα, στα φροντιστήρια επαναλειτούργησαν τα τμήματα προετοιμασίας των μαθητών της Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Στην Αττική πολλά φροντιστήρια λειτούργησαν με τηλεκπαίδευση, ενώ στην περιφέρεια ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις. «Θα λειτουργήσουμε αυτές τις μέρες τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και εφαρμόζοντας όλα τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Για όσο διάστημα και όπου κριθεί απαραίτητο, η νόμιμη φροντιστηριακή κοινότητα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει το αδιάκοπο της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με τη χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών», ανέφερε η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου