Ειδήσεις

Άρειος Πάγιος – Εισαγγελική παρέμβαση για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε η δράση των αυτοαποκαλούμενων ομάδων «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» , οι οποίοι φτάνουν στο σημείο να αμφισβητούν ακόμη και τη συνταγματική έννομη τάξη.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με λεπτομερή εγκύκλιό του απευθύνεται προς τους εισαγγελικούς λειτουργούς όλης της χώρας θέτοντας επί τάπητος την ανάγκη αποτελεσματικής αντίδρασης της έννομης τάξης έναντι της αξιόποινης συμπεριφοράς τέτοιου είδους ομάδων.

Το γεωπολιτικό στοίχημα της Ευρώπης
«Στο πλαίσιο λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, επιβάλλεται, η έννομη τάξη να τελεί σε εγρήγορση και να αντιδρά άμεσα και αποτελεσματικά όταν τελούνται εγκλήματα του Ποινικού Κώδικα, ακόμη και σε κλίμα ανορθολογισμού (σταδιακά διευρυνόμενο και πάντως όχι περιθωριακό) και ιδίως όταν οι δράστες ενεργούν εν τοις πράγμασι ως εχθροί του Συντάγματος», επισημαίνει ο κ. Πλιώτας ζητώντας επί της ουσίας από τους εισαγγελικούς λειτουργούς να βρίσκονται σε εγρήγορση ,με βάση τον νόμο, για την αντιμετώπισης τέτοιου είδους φαινομένων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου