Στην διόλου ζηλευτή θέση των πλέον δυστυχισμένων λαών του κόσμου κατατάσσει ο Economist τους Ελληνες μαζί με άλλους δύο λαούς που δεν περνούν και τις καλύτερες στιγμές τους, τους Βορειοκορεάτες και τους Βενεζουελάνους.

Στο επετειακό τεύχος για το 2018, αναφέρεται ότι οι Ελληνες είναι στην πρώτη θέση στην κλίμακα δυστυχίας σε έρευνα της Gallup.

 Ενώ σε άλλες χώρες κυριαρχούν αισθήματα απογοήτευσης και οργής, όπως στις ΗΠΑ και τη Βρετανία για τις περιπτώσεις του Ντόναλντ Τραμπ και του Brexit, στην Ελλάδα η κρίση «γεννά» τη δυστυχία.

Από την άλλη τα αίτια της δυστυχίας των Βορειοκορεατών με τους λεονταρισμούς του Κιμ Γιονγκ-Ουν είναι περίπου προφανή. Όπως και των Βενεζουελάνων που δεν μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση παρά τα όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Αυτήν την πρωτιά από το τέλος αναδεικνύει σε ανάρτησή του στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης που σημειώνει ότι «είναι πραγματικά ένας άθλος να κυβερνάς μια χώρα σε αυτή την πλευρά του πλανήτη – και με αυτό το κλίμα- και οι πολίτες να έχουν χάσει κάθε ελπίδα».

Όπως προσθέτει, «τις επόμενες ώρες πάντως αναμένονται οι αντιδράσεις των μόνιμων σχολιαστών υπουργών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τις στημένες δημοσκοπήσεις και τα πληρωμένα έντυπα».

protagon,gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ