ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Rhodes Circuit: Λαμπερό test event στις 14 και 15 Ιανουαρίου

Δημήτρης Στούμπης 2 λεπτά ανάγνωση
ΣΙΡΚΟΥΙ ΡΟΔΟΥ

Η Οργα­νω­τική Επι­τροπή του Rhodes Circuit δεν σταματά να μας βομ­βαρ­δί­ζει με ευχά­ρι­στες εκπλή­ξεις. Η θέρμη με την οποία έχει αγκα­λιά­σει η τοπική κοι­νω­νία την ανα­βί­ωση του Rhodes Circuit, με «φανό» τον περι­φε­ρειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζη­μάρκο και το δήμαρχο της Ρόδου κ. Φώτη Χατζη­διάκο, είναι αξιο­θαύ­μα­στη και φωτεινό παρά­δειγμα για όλους.

Ο έχων το γενικό πρό­σταγμα, περι­φε­ρεια­κός σύμ­βου­λος κ. Κάλ­λι­στος Δια­κο­γε­ωρ­γίου και τα υπό­λοιπα μέλη της Οργα­νω­τι­κής Επι­τρο­πής του Rhodes Circuit, προ­σκά­λε­σαν τη SpeedSector για ένα Test Event, το σαβ­βα­το­κύ­ριακο 14 και 15 Ιανουα­ρίου, στην ιστο­ρική αγω­νι­στική δια­δρομή του σμα­ρα­γδέ­νιου νησιού των Ιπποτών. Μάλιστα θα είναι η πρώτη φορά, που οδηγοί Super Cars – Ferrari, Lamborghini, Porsche, Lotus, Maserati κ.α. – θα οδη­γή­σουν στο ιστο­ρικό Rhodes Circuit.

Με το σύνθημα «Γιατί το Μονακό και όχι η Ελλάδα; Γιατί το Μόντε Κάρλο και όχι η Ρόδος;», η Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και η Οργα­νω­τική Επι­τροπή του Rhodes Circuit στο­χεύ­ουν, όχι μόνο στην ανα­βί­ωση, μετά από μισό αιώνα του θρυ­λι­κού αγώνα, αλλά και στην ανά­δειξη του Circuit σε σύγ­χρονο, δια­μορ­φώ­νο­ντας κατάλ­ληλα και σύμφωνα με τις προ­δια­γρα­φές της FIA τη δια­δρομή.

Απώ­τε­ρος σκοπός όλων είναι, να φιλο­ξε­νή­σει σύντομα η Ρόδος διεθνή αγώνα.

Οι εκδη­λώ­σεις του σαβ­βα­το­κύ­ρια­κου, 14 και 15 Ιανουα­ρίου, θα ξεκι­νή­σουν με την είσοδο ιππέων του Ιππικού Ομίλου Ρόδου Κάδμος, ξανα­ζω­ντα­νεύ­ο­ντας μεσαιω­νι­κές δόξες του κάστρου. Η εμφά­νιση των ιππέων μαζί με τα μέλη του Αθλη­τι­κού Συλ­λό­γου Ιππότες Μεσαιω­νι­κής Πόλης Ρόδου, λίγο πριν την είσοδο των λαμπε­ρών αυτο­κι­νή­των, εκτός από τον έντονο μεσαιω­νικό χαρα­κτήρα, που θα δώσουν στην όλη εκδή­λωση, θα σημα­το­δο­τή­σουν και την έναρξη του Test Event.

Τα δυνατά και γρήγορα αυτο­κί­νητα, μαζί με τα Super Cars και τα αγω­νι­στικά αυτο­κί­νητα των Ρόδιων οδηγών, που με ιδιαί­τερη χαρά δίνουν σε κάθε εκδή­λωση το «παρών», καθο­δη­γού­με­νοι από τον Ροδιακό Σύλλογο Αυτο­κί­νη­σης, θα κάνουν μετά από μισό αιώνα το γύρο της θρυ­λι­κής δια­δρο­μής, δίνο­ντας αγω­νι­στικό χρώμα στο πανέ­μορφο Μεσαιω­νικό Κάστρο, Μνημείο Παγκό­σμιας Κλη­ρο­νο­μιάς της Unesco. Οι Ρόδιοι και όχι μόνο, θα μπο­ρέ­σουν το Σάββατο μετά τις 14:00, να θαυ­μά­σουν από κοντά τα μονα­δικά αυτο­κί­νητα σε μια έκθεση, που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στην πλατεία του δημαρ­χείου.

Τέλος, οι οδηγοί των πανέ­μορ­φων αυτο­κι­νή­των, ως σύγ­χρο­νοι Ιππότες, θα περι­η­γη­θούν στους δρόμους της Παλαιάς Πόλης και θα περά­σουν από την πλατεία, στο Παλάτι των Ιπποτών. Η περι­ή­γηση δεν θα μείνει εντός της Παλαιάς Πόλης μιας και οι οδηγοί με τα σύγ­χρονα, λαμπερά «άτια» τους, θα οδη­γή­σουν μέχρι την αρχό­ντισσα της Ρόδου, τη Λίνδο.

Οι προ­σκλή­σεις της Οργα­νω­τι­κής Επι­τρο­πής του Rhodes Circuit, που έχει αγκα­λιά­σει την όλη προ­σπά­θεια ανα­βί­ω­σης του ιστο­ρι­κού αγώνα ταχύ­τη­τας , γνω­ρί­ζο­ντας καλά τα οφέλη για το νησί από ένα τέτοιο γεγονός, δεν στα­μα­τούν εδώ. Προ­σκα­λεί όλους τους λάτρεις του μηχα­νο­κί­νη­του αθλη­τι­σμού, καθώς και τους πολίτες του σμα­ρα­γδέ­νιου νησιού των Ιπποτών να δώσουν το «παρών» στις μονα­δι­κές εκδη­λώ­σεις, που θα γίνουν το σαβ­βα­το­κύ­ριακο 14 και 15 Ιανουα­ρίου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.