Αθλητικά

“Να βρεθεί άμεσα μία λύση”

Ο αρχηγός και «ψυχή» του Γ.Σ. Δωδεκάνησος Μιχάλης Χατζηδημητρίου καταθέτει τους προβληματισμούς του σχετικά με τη διακοπή των αθλητικών δράσεων και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Έχοντας τεράστια εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια από την ομάδα, ο Μιχάλης Χατζηδημητρίου με ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του μιλάει για την κατάσταση, έτσι όπως την βιώνει:
«Η πανδημία που ζούμε από τον Μάρτιο του 2020 έχει επηρεάσει σημαντικά τις ζωές όλων μας και έχει αφήσει το στίγμα της σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας. Στο πλαίσιο αυτά δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος ο τομέας του αθλητισμού, και δη του ερασιτεχνικού. Οι αγώνες κυπέλλου και πρωταθλήματος αναβλήθηκαν και η προετοιμασία όλων των αθλητικών ερασιτεχνικών ομάδων, και της δικής μας, διεκόπη, στην κορύφωσή της.
Ως ενεργό μέλος της ερασιτεχνικής ομάδας Γ.Σ. Δωδεκάνησος, μπάσκετ σε αμαξίδιο, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω ορισμένους προβληματισμούς και κάποιες σκέψεις μου αναφορικά με το πώς η πολιτεία και οι αρμόδιοι θεσμοί έχουν διαχειριστεί το ζήτημα της πανδημίας και της επίδρασης της στην αθλητική ζωή των ομάδων που εμπλέκονται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αναφέρομαι στην ανάγκη όλων μας να υπάρχει ένα προστατευμένο πλαίσιο μέσα στο οποίο όλες οι αθλητικές ομάδες θα μπορούν να συνεχίσουν προσαρμοσμένα τόσο τις προπονήσεις όσο και την προετοιμασία τους, συνθήκη που θα επιτρέψει στους παίκτες να μην διακόπτουν απότομα την αθλητική τους δράση, δίνοντας παράλληλα ένα εσωτερικό κίνητρο και διατηρώντας την συνοχή της ομάδας, όσο η πανδημία συνεχίζει να υφίσταται. Πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό;
Πιθανότατα με ομαδοποιημένες προπονήσεις όπου θα υπάρχει σε εναλλασσόμενη βάση ένας συγκεκριμένος αριθμός αθλητών. Με τη λήψη μέτρων που θα περιφρουρήσουν τους προπονητικούς χώρους ώστε να αποφευχθεί πιθανός συγχρωτισμός ομάδων και με διάφορες άλλες προτάσεις που θα ενισχύσουν τους αθλητές και τη δράση τους».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου