Ρεπορτάζ

Μόνο μια υπόθεση θα απασχολήσει το Κακουργιοδικείο την 10η Δεκεμβρίου

Με απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών Δωδεκανήσου από τις αρχικώς προσδιορισθείσες υποθέσεις κατά την δικάσιμο της 10ης Δεκεμβρίου 2020 το δικαστήριο θα εκδικάσει μόνο μια ενόψει του κινδύνου παραγραφής, πλημμεληματική πράξη για την οποία κατηγορείται, μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος.

Στο εδώλιο θα καθίσει ειδικότερα, όπως έγραψε η «δημοκρατική», ένας 70χρονος συνταξιούχος εφοριακός.
Ο κατηγορούμενος φέρεται από το έτος 2003 έως το έτος 2011 (μερικότερες πράξεις πριν το διάστημα αυτό έχουν υποπέσει σε παραγραφή) να κατάρτησε και νόθευε πλαστά έγγραφα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και έκανε χρήση αυτών στις φορολογικές αρχές.
Του αποδίδεται ειδικότερα ότι έχει πλαστογραφήσει τιμολόγια, αποδείξεις, ασφάλιστρα για να παραπλανηθούν οι φορολογικές αρχές καθώς και βεβαιώσεις περί αναπηρίας προκειμένου να τύχουν ευεργετικής αντιμετώπισης επιχειρηματίες της Ρόδου.
Του αποδίδεται ότι τέλεσε την κακουργηματική πράξη για να αποκομίσει συνολικά ο ίδιος και πελάτες του οικονομικό όφελος.
Επιπλέον του αποδίδεται ότι στο διάστημα Ιουνίου 2009 – Απριλίου 2012 δεν γνωστοποίησε τον θάνατο συγγενικού του προσώπου και ελάμβανε το επίδομα τυφλότητάς της, προσπορίζοντας όφελος 10.000 ευρώ περίπου.
Η συνολική περιουσιακή ζημία που φέρεται να προξένησε στο Ελληνικό Δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 103.952,95 ευρώ.
Στην οικία του συνταξιούχου είχαν βρεθεί και κατασχεθεί μετά από έρευνα επιταγές, πλήθος αποδείξεων και τιµολογίων, που σχετίζονται µε συγκεκριµένα ονόµατα πολιτών, βιβλία εσόδων-εξόδων και µπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, κενές άδειες κυκλοφορίας οχήµατος και 50 σφραγίδες εκ των οποίων οι 11 ήταν στρογγυλές κρατικές σφραγίδες διαφόρων υπηρεσιών του Δηµοσίου και µια «µήτρα» τριών σφραγίδων.
Πρόκειται µεταξύ άλλων για σφραγίδες της ΔΟΥ Ρόδου και υπαλλήλων της, σφραγίδα του Πρωτοδικείου Αθηνών, του Εφετείου Αθηνών, του Πανεπιστηµίου Πειραιώς, της Επιθεώρησης Εργασίας και του πρώην Δήµου Αφάντου. Είχε κατασχεθεί εξάλλου το χρηματικό ποσό των 115.000 ευρώ.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Κ. Σαρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου