Τοπικές Ειδήσεις

Σήμερα στην Αθήνα κρίνεται το μέλλον της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Σήμερα το μεσημέρι έχει κανονιστεί το ραντεβού στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινού με τους εκπροσώπους της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.
Όπως δήλωσε στην «δ» ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ κ. Νίκος Ρεσβάνης: «Μεταβαίνουμε στην Αθήνα όλο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ο νομικός μας σύμβουλος κ.λπ. και θα καταθέσουμε όλες τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από το περιφερειακό συμβούλιο, το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, τα ψηφίσματα από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, την Πυροσβεστική Ρόδου, κ.λπ. ώστε να ζητήσουμε να βρεθεί μια λύση. Ζητούμε να γίνει μια τροπολογία που θα έρθει στην Βουλή ώστε να μπορέσει η επιχείρηση να λειτουργήσει για τα επόμενα χρόνια (έως και 15) χωρίς να υπάρξει άλλο πρόβλημα εφεξής».
Σημειώνεται πως το καταστατικό της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, λήγει κανονικά στο τέλος του έτους, που σημαίνει πως αυτό θα σημάνει και το τέλος της λειτουργίας της.
Πρόσφατα, το θέμα επανήλθε προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου και στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου που στηρίζουν την επέκταση της σχετικής σύμβασης ώστε να μην δημιουργηθεί πλέον άλλο πρόβλημα.
«Η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια και απασχολεί μαζί με τους εργαζόμενους στην Κω, 62 άτομα. Στόχος ήταν πάντα να επεκταθεί η λειτουργία της και στα άλλα νησιά, όπου υπάρχει ανάγκη. Εάν κλείσει, θα μείνουμε στον δρόμο» όπως είπε ο κ. Ρεσβάνης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, Αγαπητός Πάλλας δήλωσε πως «ύστερα από 15 χρόνια λειτουργίας, λήγει το καταστατικό της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ στο τέλος του χρόνου. Εάν δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, δεν θα είναι δυνατή η συνέχιση της λειτουργίας αυτής της δομής που αποδειγμένα συνδράμει τα μέγιστα στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πυροπροστασία. Είμαστε όλοι δίπλα στους εργαζόμενους, όπως είναι ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να γίνει αυτή η νομοθετική ρύθμιση που θα μας δίνει τη δυνατότητα παράτασης του καταστατικού. Τα τελευταία χρόνια η συνεργασία μας ήταν άψογη. Τα χρήματα της προγραμματικής που έχει δώσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θεωρούμε ότι έπιασαν τόπο και αυτό είναι προς όφελος όλου του νησιού».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου