Αθλητικά

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου: «Ελάχιστες ημέρες απομένουν για την διεξαγωγή των 32ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων»

Το σαββατοκύριακο 9 και 10 Οκτωβρίου στην Χίο θα διεξαχθούν οι 32οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες, με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου να εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση, προς ενημέρωση:
«Για την μεγάλη ετήσια αθλητική γιορτή του Αιγαιοπελαγίτικου στίβου δεν απομένουν παρά ελάχιστες ημέρες.
Μια αθλητική γιορτή που δεν πραγματοποιήθηκε το 2020, για τον ίδιο λόγο (πανδημία κορωνοϊού) που κι άλλες μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις ματαιώθηκαν και μεταφέρθηκαν το 2021 (όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμια πρωταθλήματα κ.α).
Στους αγώνες αυτούς μετέχουν αθλητές και αθλήτριες από σαράντα (40) τουλάχιστον αθλητικά σωματεία των δυο Περιφερειών του Αιγαίου (Βορείου και Νοτίου Αιγαίου). Οι αγώνες θα διεξαχθέν στη Χίο, στο στάδιο ‘’Χρήστος Μάντικας’’, η προτομή του οποίου κοσμεί την είσοδο του σταδίου. Ένας μεγάλος αθλητής του νησιού, με μεγάλες διεθνείς διακρίσεις (400μ. με εμπόδια).
Με εισήγηση του ΣΕΓΑΣ προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, αποφασίστηκε να αφιερωθούν οι 32οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στη μνήμη του Βασίλη Σεβαστή, του ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του για το μεγαλείο του ελληνικού στίβου.
Ένας μεγάλος αθλητικός παράγοντας που είχε να προσφέρει ακόμη πολλά, μέσω της πανηγυρικής εκλογής του στην ΕΟΕ ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στις αρχές του τρέχοντος έτους.
Η μετακίνηση των δωδεκανησιακών αθλητικών αποστολών των σωματείων θα πραγματοποιηθεί με catamaran της Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή, μιας ‘’δικής μας’’ ναυτιλιακής εταιρείας που έχει εξυπηρετήσει κατ’ επανάληψη τις αθλητικές και όχι μόνον εκδηλώσεις του νοτιοανατολικού Αιγαίου με τα ταχύπλοα σκάφη του!
Η αναχώρηση θα γίνει το πρωί (08:00) της Παρασκευής (8/10/21) και σταδιακά θα προσεγγίζει τα λιμάνια της Κω, της Καλύμνου, της Λέρου, της Πάτμου, της Σάμου, από όπου θα επιβιβάζονται οι ομάδες των αντίστοιχων νησιών.
Η άφιξη στο λιμάνι της Χίου υπολογίζεται στις 17:00 της ίδιας ημέρας.
Το σκάφος θα παραμείνει στο λιμάνι της Χίου μέχρι το πρωί της Δευτέρας (11/10), από όπου θα αναχωρήσει (08:00) για τη Ρόδο, με ενδιάμεσες προσεγγίσεις στα λιμάνια που προαναφέραμε.
Στους αγώνες θα παραστεί και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σοφία Σακοράφα, μαζί με άλλα εκλεγμένα μέλη της Ομοσπονδίας. Για την ίδια, η αθλητική αυτή γιορτή αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συναντηθεί με τους αθλητικούς φορείς των σωματείων του Αιγαίου και να γίνει μια αλληλοενημέρωση, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σωματεία και Ομοσπονδία αυτή τη δύσκολη περίοδο. Παράλληλα θα συναντηθεί και με τα διοικητικά στελέχη των τεσσάρων (4) Ενώσεων του Αιγαίου με στόχο την αλληλοενημέρωση».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου