ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Ας φρεσκάρει την μνήμη του ο κ. Μαχαιρίδης”

news room 3 λεπτά ανάγνωση
Μπαριανάκης Μιχάλης

Με αφορμή τις πρό­σφα­τες δηλώ­σεις του κ. Μαχαι­ρίδη, ειλι­κρινά προ­βλη­μα­τί­ζο­μαι από πού να αρχίσω και που να τελειώσω, όμως έχω και αισθά­νο­μαι την υπο­χρέ­ωση να αναφέρω ορι­σμένα πράγ­ματα για να απο­κα­τα­στα­θεί και να λάμψει η αλήθεια την οποία πρέπει να γνω­ρί­ζει ο λαός του Νοτίου Αιγαίου.

Θέλω να υπεν­θυ­μίσω στον πρώην ή τέως διο­ρι­σμένο γ.γ υπουρ­γείων, περι­φε­ρειάρχη, νομάρχη (Δράμας-Δωδ/νήσου), και εκλεγ­μένο νομάρχη Δωδ/νήσου, εκλεγ­μένο περι­φε­ρειάρχη Ν. Αιγαίου και σήμερα συνά­δελφο περι­φε­ρειακό σύμ­βουλο,  επι­κε­φαλή της παρά­τα­ξης του και αρχηγός της μεί­ζο­νος μειο­ψη­φίας.

Ο κ. Μαχαι­ρί­δης δια­θέ­τει το θράσος να μας κατη­γο­ρεί για έλλειψη δημο­κρα­τίας, για τα θέματα που συζη­τού­νται στο περι­φε­ρειακό συμ­βού­λιο. Ανα­φέ­ρει ότι είναι θέματα χωρίς  ουσια­στικό ενδια­φέ­ρον και ότι τα γραφεία μας είναι κλειστά για τον κόσμο και ότι έργα δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Ως επι­κε­φα­λής της παρά­τα­ξης του, βάσει του κανο­νι­σμού λει­τουρ­γίας, θα μπο­ρούσε να κατα­θέ­σει ουσια­στικά θέματα προς συζή­τηση και αν είχε την ικα­νό­τητα και την γνώση ως αντι­πο­λί­τευση να συμ­βάλ­λει στην ανα­βάθ­μιση του περι­φε­ρεια­κού συμ­βου­λίου, κάτι όμως που δεν  το έπραξε.

Δεν θα ανα­φερθώ στην τελευ­ταία του θητεία ως περι­φε­ρειάρ­χης για τα θέματα που είχε στην ημε­ρή­σια διάταξη, διότι εάν γυρίσει πίσω την μνήμη του, θα δια­πι­στώ­σει ότι εξ ιδίων κρίνει τα αλλό­τρια και σ’ αυτό αρμόζει μόνο μια λέξη, ντροπή. Θα του θυμίσω πως το τελευ­ταίο περι­φε­ρειακό συμ­βού­λιο επί της θητείας του στην Σύρο, ποτέ δεν πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε πριν την ορκω­μο­σία μας. Εάν αυτό το γεγονός δεν απο­τε­λεί υπο­βάθ­μιση και απα­ξί­ωση των θεσμών της αυτο­διοί­κη­σης, τότε μάλλον βρι­σκό­ταν κάπου αλλού και όχι στην περι­φέ­ρεια του Ν. Αιγαίου.

Θεωρώ ότι είναι περιττό να ανα­φερθώ στην περίοδο 2002-2010, όμως θα το πράξω, γιατί  ως νομάρ­χης είχε την ευθύνη της λει­τουρ­γίας του νομαρ­χια­κού συμ­βου­λίου, και αναφέρω ότι εμείς τότε ως μειο­ψη­φία κατα­θέ­ταμε ουσια­στικά θέματα προς συζή­τηση και συμ­βάλ­λαμε θετικά στην λει­τουρ­γία του, γιατί τα περισ­σό­τερα θέματα τότε ήταν χωρίς να ήμαστε αρμό­διοι για να απο­φα­σί­σουμε στην ανά­πτυξη του τόπου .

Με τον τρόπο που εκφρά­ζε­ται στο περι­φε­ρειακό συμ­βού­λιο, θεωρεί και πιστεύει μέσα του ότι ακόμα είναι ο περι­φε­ρειάρ­χης και προ­σπα­θεί κάθε φορά να συντο­νί­ζει και να κλείνει τις δια­δι­κα­σίες του συμ­βου­λίου. Αυτό κ. Μαχαι­ρίδη είναι έλλειψη δημο­κρα­τίας?

Τα «βαλ­τω­μένα» έργα μιλάνε μόνα τους και ο περι­φε­ρειάρ­χης και η σημε­ρινή αρχή, έχουν δώσει λύσεις και τα έχουν δρο­μο­λο­γή­σει.

Δια­πι­στώνω ότι εκτός από αρχι­τέ­κτο­νας και καλός ζωγρά­φος, έχει απο­κτή­σει και την ειδι­κό­τητα του συνη­γό­ρου υπε­ρά­σπι­σης των συνα­δέλ­φων μας που ανε­ξαρ­τη­το­ποι­ή­θη­καν από την δική μας παρά­ταξη και βέβαια έχουν κάθε δικαί­ωμα έκφρα­σης και τοπο­θέ­τη­σης στο περι­φε­ρειακό συμ­βού­λιο. Πως είναι δυνατόν  κ. Μαχαι­ρίδη να ομι­λείτε για προ­σβλη­τική απα­ξί­ωση των συνα­δέλ­φων μας, όταν πριν έξι μήνες ως ειση­γη­τές θεμάτων δεν ήσασταν και τόσο φιλικός απέ­να­ντι τους. Μετά από τόσα χρόνια θητείας δεν έχετε κατα­φέ­ρει να δείξετε τον πολι­τικό σας σεβασμό που επι­βάλ­λε­ται σε τέτοιες περι­πτώ­σεις.

Πάντα εκμε­ταλ­λευό­σα­σταν το κόμμα που σας ανέ­δειξε και εκλε­γό­σα­σταν επί σειρά ετών, μέχρι που βρέθηκε ο Γιώργος Χατζη­μάρ­κος με τους συνερ­γά­τες του και ανέ­τρεψε το καθε­στώς που δημιούρ­γη­σες. Ο κόσμος δεν τρώει κου­τό­χορτο και μας εμπι­στεύ­τηκε να δια­χει­ρι­στούμε τις τύχες της Περι­φέ­ρειας Ν. Αιγαίου για να προ­χω­ρή­σουμε μπροστά.

Με την λήξη της θητείας μας να είσαι σίγου­ρος ότι θα περ­πα­τάμε παντού με το κεφάλι ψηλά.

Εάν προ­κληθώ θα επα­νέλθω πιο συγκε­κρι­μένα , ενώ τα υπό­λοιπα θα τα πούμε στην αίθουσα του περι­φε­ρεια­κού συμ­βου­λίου.

 

 

Με εκτί­μηση

Μιχάλης Μπα­ρια­νά­κης

Περι­φε­ρεια­κός σύμ­βου­λος

Πρό­ε­δρος της ΦΥΤΩΡΙΟ Α.Ε.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.