Ειδήσεις

Ακατάσχετα τα έπαθλα της φορολοταρίας

Όχι μόνο αφορολόγητα, αλλά και ακατάσχετα θα είναι τα χρηματικά έπαθλα που θα δίνει στους τυχερούς της φορολοταρίας το υπουργείο Οικονομικών. Επιπλέον ούτε θα συμψηφίζονται με φορολογικές υποχρεώσεις των φορολογούμενων. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κλατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να κάνει ακόμη πιο δελεαστική την φορολοταρία για τους φορολογούμενους και να δώσει επιπλέον κίνητρα για την πραγματοποίηση συναλλαγών με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Στην τροπολογία ορίζεται ότι “τα χρηματικά έπαθλα δεν κατάσχονται, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζονται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο.”

Υπενθυμίζεται ότι λαχνούς για τη φορολοταρία θα κερδίζουν όλοι οι φορολογούμενοι που χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα για τις συναλλαγές τους (μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων κα). Κάθε μήνα θα κληρώνονται χίλια έπαθλα των 1.000 ευρώ το καθένα σε ισάριθμους τυχερούς φορολογούμενους. Το ποσό θα πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων. Εκτός από το κίνητρο για τη συμμετοχή στη φορολοταρία, υπάρχει η υποχρέωση χρήσης πλαστικού χρήματος για τους μισθωτούς και συνταξιούχους προκειμένου να λάβουν την έκπτωση φόρου που οδηγεί στο αφορολόγητο όριο.

Σπύρος Δημητρέλης -capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου