Δεν ισχύει τελικώς η ακύρωση του ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, όπως ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση του Κυβερντικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής. Συγκροτείται επιτροπή για την παρακολούθηση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Εγκρίθηκαν οι βασικές γραμμές του προϋπολογισμού.

Την επιβολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση επανεξετάζει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τις σημερινές ανακοινώσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής που συνεδρίασε σήμερα.

Ωστόσο, ενώ η αρχική ανακοίνωση του ΚΥΣΟΙΠ έκανε λόγο για ακύρωση του ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, σαν πρώτη κίνηση επανεξέτασης του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, σε διορθωτική ανακοίνωση που εστάλη περίπου μια ώρα μετά, έλειπε η επίμαχη παράγραφος.

Οπως ανέφεραν πληροφορίες, η πρώτη ανακοίνωση εστάλη… πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ και εγκρίνει τη συγκεκριμένη κίνηση.

Η πρώτη ανακοίνωση εστάλη από λάθος και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, ωστόσο κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως παρά το γεγονός ότι στη δεύτερη ανακοίνωση δεν υπάρχει καμία αναφορά στο θέμα του ΦΠΑ το θέμα συζητήθηκε εκτενώς αλλά εξαιτίας της πολυπλοκότητάς του θα εξεταστεί σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και δεν αποκλείεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.

Οπως αναφέρει η τελευταία ανακοίνωση του ΚΥΣΟΙΠ, το συμβούλιο αποφάσισε:

1. Συγκροτείται επιτροπή για την παρακολούθηση του έργου της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Ταμείου Εγγυήσεων Καταθέσεων και Επενδύσεων.

2. Το Υπουργείο Οικονομικών θα διερευνήσει, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τρόπους κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στην ειδική αγωγή.

3. Εγκρίθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις του προσχέδιου του προϋπολογισμού για το 2016, το οποίο συντάχθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και θα κατατεθεί τη Δευτέρα, στη Βουλή.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ