Ειδήσεις

Στις κάλπες και οι Βούλγαροι της Ρόδου

Πρόωρες  εκλογές  για την ανάδειξη κυβέρνησης στη Βουλγαρία θα διεξαχθούν την Κυριακή  5 Οκτωβρίου.
Σχεδόν 7.000.000  εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Στις εκλογές μετέχουν 18 κόμματα, 7 συνασπισμοί και 9 ανεξάρτητοι υποψήφιοι.
Στις κάλπες μπορούν να προσέλθουν και να  ψηφίσουν και οι Βούλγαροι που ζουν στη Ρόδο.
Ο  πρόξενος   της Βουλγαρίας κ. Georgi Shopov είχε  συνάντηση για το θέμα αυτό  με το δήμαρχο Ρόδου  κ. Φώτη Χατζηδιάκο, ο οποίος προέβη στην εξής δήλωση:
«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε στη διεξαγωγή των εκλογών. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 06.00 και θα κλείσουν με τη δύση του ηλίου. Οι υπηρεσίες του Δήμου θα είναι στη διάθεση των Βούλγαρων πολιτών που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα».
«Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 5 Οκτωβρίου. Εκεί όπου υπάρχει ενδιαφέρον οργανώνουμε εκλογικά τμήματα.   Στη Ρόδο θα υπάρχει ένα εκλογικό τμήμα. Θα λειτουργήσει   στο Δήμο Ρόδου. Η καταμέτρηση θα  γίνει το βράδυ της Κυριακής και τα αποτελέσματα θα σταλούν στη Σόφια», δήλωσε ο κ. Georgi Shopov.
Σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των Βουλγάρων που ζουν στη Ρόδο και  έχουν δικαίωμα ψήφου, ο κ. Georgi Shopov δήλωσε:
«Δεν ξέρουμε πόσοι είναι οι άνθρωποι που διαμένουν στη Ρόδο. Στην επιτροπή που θα καταμετρήσει τις ψήφους θα μετέχει και ένας υπάλληλος της πρεσβείας».
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Βούλγαροι πολίτες, που έχουν συμπληρώσει τον 18ο χρόνο της ηλικίας τους, συμπεριλαμβανομένης της ημέρας των εκλογών, καθώς και όσοι δεν εκτίουν ποινή αφαίρεσης των πολιτικών τους δικαιωμάτων.
Για να ψηφίσει, την ημέρα των εκλογών ο ψηφοφόρος πρέπει να προσκομίσει ισχύον βουλγάρικο έγγραφο ταυτοποίησης: διαβατήριο, ταυτότητα ή στρατιωτικό βιβλιάριο (μόνο για όσους εκτίουν τη στρατιωτική τους θητεία).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου